Originally Posted by
KaaN-
Merhaba chill.
Ben de uzun süredir ereðli taþýyordum ama döviz krizinde korkup çýktým. Bir daha da giremedim. Bol kazançlar.
Vesbe' ye birkaç hafta önce girdim. Yazdýðýn gibi pek hareket yok burada. Bakalým bilanço açýklanýnca konumuzu takip eden ve vestel uzmaný dostlar gelir inþallah.
Manisa' daki ihracatýný takip ve vestel' in %50 kapasite artýþý artýk ezberimizde. Onlarý takip edeceðiz.
Henüz hisseye ýsýnmadým, ýsýnýnca benim "çok geniþ zamanda" araþtýrýp takip edeceðim detay konular;
- Eur/Usd paritesinin yükselmesi bizim avantajýmýza. Þu an konjonktür sýkýntýlý. Abd faiz arttýracak ama AB arttýrmayacak. Beyaz eþya sektörünün zaten çelik-plastik maliyet derdi var, bir de bu parite olayý canýmýzý sýkabilir.
- Avrupa' da enflasyon krizi olduðu için, maaþ artýþlarýnýn geride kalmasýnýn "yüksek ihtimal" tüketicileri daha ekonomik ürünlere yönlendiriyor/yönlendirecek. Bize büyük avantaj, zira piyasa lideri Türk markalarý.
- Afrika çok büyük potansiyelli pazar. Zenginleþmeye çok açýk. Parayý gören bir bireyin evine alacaðý ilk þey çamaþýr makinesi. Büyük açýk var ve biz ülke olarak orada çok aktifiz. Vestel' in o bölgede faaliyetleri var mý olacak mý araþtýracaðým.
- Plastik ve çelik fiyatlarý için öngörü
- %70' den fazla avrupaya çalýþtýðýmýz için karbon vergilerinin en çok etkileyeceði sektör beyaz eþya olacaktýr. Mesela karbon vergisini ödememek için sacý kömürle üreten bir demirçelik firmasýný býrakýp hurda ile sac üretene geçerse maliyet nasýl olacak.
Þu an en çok merak ettiðim konulardan birini yukarýda bir arkadaþ sormuþ. Arçelik mi Vesbe mi?
Þu an arçelik FK' sý 12,25 - Vesbe' nin ise 6,45. Yani iki katý.
Arçelik zirve fiyatýnda. Vesbe ise zirvesinin %24 aþaðýsýnda.
Arçelik' te Vesbe' de yatýrýma çok para harcýyor.
Arçelik temmuz ayýndan beri çýlgýnca hissesini topluyor. Ürkütücü. Acaba sürpriz bir "inorganik" yatýrým mý açýklayacak?
Fikirleriniz nedir?
Yer Ýmleri