Originally Posted by
coletta
Sn Kaan şirket hakkında sorular sordugynda bu durumun rahatsız edici olduğunu açıklamıştım hatırlarsanız

Piyasa faizi ile verilir sorun yok demiştiniz ancak, vestel finansman gelirlerinden ciddi bir kar elde etmiş. Vesbe den aldıgı avans bu duruma etki etti mi bilemiyoruz.
Normal bana da yüzde 20(faaliyet raporunda yazan) ile borc versinler ne kadar verirlerse talibim verilecek avansa
Umarım kısa zamanda bu avans durumu azalarak biter bir anda olmasa da, vestelin ihtiyacı varsa temettü olarak verilir ancak biz de faydalanmış oluruz. Burada amacın faiz değil halka acık kısma para gitmemesi benim görüşüme göre.
Yapılması gereken basit aslında. Kabul vestel ve vesbe grup şirketi ve eskiden de tek Şirketti buna da diyeceğimiz bişey yok. Ödenen faiz de grup içinde kalıyor zaten, ama ky tarafına haksızlık edilmiş oluyor.
SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sayın Coletta,
dipnotlarda bu bilgiler çok açık bir şekilde veriliyor
aldığı kredilerin döviz cinsi ve faiz oranları belli
verdiği kredilerin döviz cinsi ve faiz oranları belli
gelir tablosunda da türev araçları dışarda bırakırsanız finansal gelir finansal gider eşit, hatta artıda
türev araçları da kendi işi için kullandığı için anlaşılıyor
özetle bu borç alacak işleri gelir tablosuna etki etmiyor sadece bizim çenemizi yoruyor, gelir gidere eşit
ama ilişkili tarafla kredi işine giriyor mu, giriyor, olumsuz mu, olumsuz, net borç olduğundan fazla gözüküyor ve başka şeyler
bu durumlar da iskontolu işlem görmesine neden oluyor ve bunlar çözülmedikçe de öyle devam edebilir
çözülmesi için olayın en baştan çözülmesi lazım
zorlu holding ve diğer grup şirketlerin nakit ihtiyacının bitmesi lazım
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Yer İmleri