Anladım zaten, ben de bazi sektorlerdeki fiyatlamanin siyasi korku kaynakli oldugunu vurgulamak istedim. Saygılar.
Hata zamanında yapmadıkları.Siz herhalde uzayda yaşıyorsunuz hiç hayatınızda uzun zamandır kendiniz market ya da pazar alış verişi yapmadınız sanırım...Yaklaşık 2 senedir çevrilen dümene uyudular diye eleştirmelisiniz bence en sonunda mecburen müdahale etmek zorunda kaldılar diye değil.Saygılarımla
Bankaların düşük fk ları çakallıktan başka birşey değil.Çok değil 6 ay öncede bazıları bankaları batık kredileri vardır ayağına yatırımcı korkudan alamasın diye yazıyorlardı.Dünyanın hiçbir yerinde bizim piyasalardaki gereksiz insanlar kadar gereksizlerin olduğunu ben hiç sanmıyorum.Buna sosyal medyada dahil.2,5 Fk ya İşlem gören ISCTR yi normal görmek komik...
Türkçesi borsayı yorumlarken işe siyaset karıştıranlar çuvalladı daha da çok çuvallayacaklar.
Bir kesim var bizim merkez bankası fed ile aynı açıklamaları yapıyor ;
Bu kişiler bizim merkez bankasını çarmıha gerip Powel ı göklere çıkarıyor esas ilginçlik burada...
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
MSCI endeks değişiklikleri açıklandı
Dünyanın önde gelen endeks yapıcılarından MSCI, endekslerinde 31 Mayıs 2022
gece yarısından itibaren geçerli olacak değişiklikleri açıkladı.
Buna göre;
- MSCI Global Standart Endeksi'ne Türkiye'den Sabancı Holding ve THY
hisseleri eklendi.
- MSCI Global Small Cap Endeksi'ne Türkiye'den 5 şirket eklenirken 6 şirket
çıkarıldı;
Bu kapsamda eklenenler:
-Alarko Holding
-İş GYO
-Kızılbük GYO
-Penta Teknoloji
-Vestel Beyaz Eşya
Bu kapsamda çıkarılanlar:
-Anadolu Sigorta
-Bera Holding
-Sabancı Holding
-Tofaş
-THY
-Yapı Kredi Bankası
MSCI'ın diğer endekslerinde Türk şirketleriyle ilgili herhangi bir değişikliğe
gidilmedi.
https://app2.msci.com/eqb/gimi/stdin...PublicList.pdf
https://app2.msci.com/eqb/gimi/small...PublicList.pdf
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Şirketlerin geçmiş fk ları mi doğru değerdi, simdikileri mi. Nereden baktığımız göre değişir. Bay piyasa neyi uygun görüyorsa odur, bizim değiştirme imkanımız yok. Hakettikleri değerleri gireceklerse görecekler ya da görmeyecekler. Bizim yapabileceğimiz temettulerle adet artırıp sirketteki payimizi yikseltmek, gelecekte daha çok temettü elde etmek. Piyasanın düşük fiyatlamasi böyle bakanlar için daha büyük avantaj. Bay piyasa fikir değiştirip değerine getirirsin. O senaryo da iyidir. Ben.piyssanin benimle aynı görüşü paylaşmasını beklemiyorum, gerek de yok. Paşa gönlü bilir.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sayın Doxa sen ama Bloombergtekiler gibi çuvallayıp ondan sonra 3 ay sonra tekrar tekrar herşeyi ben biliyorum modunda yazmıyorsun.
Yanlış anlaşılmış olabilirim benim lafım senin gibilere değil.Özellikle bizim bu finans sektörü memlekette bir garip.Gerçi şimdi diyeceksin ki Ülkenin nesi normal.
Dayanamadım ben o yazıyı görünce 1-2 kelime karaladım.
Arkadaş marketleri savunuyor geçen bir şey yaşadım onu geniş bir zamanda burada yazacağım.
Sayın Lunar sıkıntı yok, münazara yapmıyoruz. Maksat görüş paylaşmak. Fikir edinmek. Farklı acılardan bakmak ve varsa yanlış kararlarımızı değiştirmek.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Eurusd sıkıntı altı boş.
Yer İmleri