Vestel, 24. kez Elektrik-Elektronik sektörü ihracat þampiyonu oldu
Kuruluþtan yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
Vestel, 2.6 milyar dolarlýk ihracat geliriyle elektrik-elektronik sektöründeki aralýksýz ihracat þampiyonluðunu bu yýl da bozmadý. 24'üncü kez sektörünün en çok ihracata imza atan þirketi olan Vestel, ülke genelinde yapýlan ihracat sýralamasýnda ise 5'inci oldu.
Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi (TÝM) 2021 yýlý Ýhracat Þampiyonlarý Ödül Töreni 13 Haziran günü TÝM Baþkaný Ýsmail Gülle'nin ev sahipliðinde ve Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn katýlýmýyla düzenlendi. Vestel, elektrik-elektronik sektöründeki birinciliðini 2.6 milyar dolarlýk ihracat geliri ile 2021 yýlýnda da koruyarak, 24'üncü kez þampiyon oldu. 2021 yýlýnda toplam satýþlarý içinde yüzde 75'e ulaþan ihracat oranýyla ülke ekonomisine katký sunan Vestel, Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi tarafýndan belirlenen genel sýralamada ise 5'inci oldu.
Vestel'in Türkiye'de en çok ihracat yapan þirketlerin yer aldýðý genel sýralamadaki 5'incilik ödülünü Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'dan, sektör birinciliði ödülünü ise Ticaret Bakaný Mehmet Muþ'tan alan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Ahmet Zorlu, "Zorlu Holding olarak üretim, istihdam ve ihracatta sürekliliði saðlayarak ülke ekonomimize katký sunmaya aralýksýz devam ediyoruz. Vestel'in baþarý grafiði teknoloji, inovasyon ve ihracat odaklý sürdürülebilir iþ modeli sayesinde istikrarlý bir seyir izliyor. 24 yýldýr aralýksýz olarak sektörünün ihracat þampiyonu olan Vestel ile gurur duyuyor, baþarýlarýnýn devamýný diliyorum" dedi.
Ar-Ge ve inovasyona dayalý teknoloji üretimiyle Türkiye'yi dünyanýn 158 ülkesinde gururla temsil ettiklerini belirten Vestel CEO'su Turan Erdoðan, "Katma deðerli servis ve dijital çözümlere odaklanan bir teknoloji þirketi olarak Ar-Ge, inovasyon ve dijital dönüþüme odaklanýyoruz. Bu yolda kat ettiðimiz mesafe ile ülkemizde ürettiðimiz ürünleri dünyanýn dört bir yanýna ulaþtýrýyoruz. Önümüzdeki dönemde de yatýrýmlarýmýzý ve yurt dýþý iþ birliklerimizi devam ettirerek ülke ihracatýndaki yerimizi korurken, ihracat gücümüzü artýracak hamlelerde bulunacaðýz" açýklamasýnda bulundu.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri