Herkese baþ saðlýðý dilerim. Kederli ailelere de sabýr dilerim. Çok zor.
Herkese baþ saðlýðý dilerim. Kederli ailelere de sabýr dilerim. Çok zor.
Daha yeni yüklü bir miktarda hisse satýþý yapmýþken hisse geri alým programý açýklar mý Nazif bey? Bakalým.
Vesbe saðolsun hiçbir süpriz yapmadan son çeyreði zarar ile kapatmýþ.Yukselen giderleri düþürebilirse bu sene iyi olacak yoksa,yatýrýmcýsý artýk baþka firmalar bakacak gibi
''Kýtmir bir köpekti.Ashab-ý Kehf'in köpeði.Ama cennete gitti.
Kim olduðun kadar kimlerle olduðun da önemli.'' NFK
Temettü verir vermez mi hiç aç peruklu bekliyor temettüyü Vestelde
Pazarlama giderlerinin yaklasik 10 kat artmasýný yatýrýmcý iliþkilerine sormuþlar ...anladýðým kadarýyla bunun sebebi nakliye lojistik satýþ pazarlama vb. Ýþlerini artýk kendileri yapmayip Vestel aþ.ye yaptýrdýklarindan dolayý ,enflasyon , sigorta gibi ek maliyetlerle 10 katý bir artýþ yaþanmýþ neredeyse geçen seneye göre...ama önümüzdeki yil böyle olmaz demiþler ... Görünen o ki bu yeni sistem 2022 de maddi aðýr yük getirmiþ ama 2023 de bu iþler rayýna girince herþey daha güzel olacak gibi ...satýþlar artmýþ ,yeni makineler almýþlar,arsa alýnmýþ geçenlerde 600 milyon civarý...2023 parite de destek olursa güzel bilançolar gelir inþallah....temettuyu tabiki verecek yoksa nereden para alacak Vestel A.Þhatta 50 kuruþ verse iyi olur
1 ay evvel yazmýþtým. Yöntem deðiþikliði vs þirkete kötü yansýmaya devam edebilir diye. Vestel artýk vesbenin giderlerine ortak olmayacak. Bu kar marjini artýk olumsuz etkileyecek.
Ben rekor satis bekliyorum demiþtim. Kar konusunda beni üzse de uzun vadede olumluyum. Tek temettü hissem Vesbe degil. Vesbe fiyat olarak cazip hale gelirse 50 cent civarýna düþerse toplarim. Eskiden %100 oranda Vesbe taþýrdým. Oranýmý azaltsam da tekrar cogaltacaðým. Ýlk goz aðrým. Arabamý vesbe aldi. Insallah bir de ev cikaracak aradan.
Yalnýz sabrý olamayan arkadaþlara vesbe tavsiye etmem. Daha garanti þirketler var. Benim portföyüm de her daim olacak bir sirket. Allah ömür verirse genel kurulda sorariz sorularýmýzý. Cevaplari da paylaþýrýz burada.
Bir de doxa rumuzlu forumdaþimiza ayri bir parantez açmak istiyorum. Vesbe hakkindaki detayli analizini tweeterdan okumanizi tavsiye ederim. Belki burada da paylaþýr. Yeni politikanin olumsuz yansiyacagini söylemiþti.
Son söz olarak hikayenin bittiðine inanmiyorum. 1,5 $ olana kadar elimde hep vesbe tutacagim. Fakat eskisi kadar temettü verimliliði beklemeyin. Hisse artik %6 vestel dýþý ortaklarin (onlar bizler oluyoruz) deðil. Artik payimiz %20'ye yakýn. Yani kardaki payýmýz da %20. Bu yüzden bize daðýtmak konusunda isteksiz olacak Nazif bey. Ama %50 kapasite boþa artýrýlmadi. AB'de pazar artirilacak, ABD yeni pazar haline gelecek. Vizyon boyle çizildi. Kisa vadede negatif, orta vadede nötr uzun vadede pozitifim.
Yer Ýmleri