https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...ftT1NP8RQ&s=19
M2004J19C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...ftT1NP8RQ&s=19
M2004J19C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vestel beyaz eþya terkedilmiþ bir forum daha portföyümde yerini aldý hayýrlýsý artýk ytd.
Vestel deðil beyaz eþya önemli olan o yüzden mantýklý olan Vesbe ytd.
2019'dan baz alarak hisse %52 kapasite artýþý vaad ettiði dönemde zirve yaptý dolar bazlý. 1,1 dolar olduk o zaman. Þimdi düþtük 50 cente. Yarý yarýya kayýp var zirveden. Iyi haber zirvede gelirmiþ. Hakikaten orasý zirve oldu bize. $ enflasyonunu da iþin içine koyacak olursak alým gücü 3'te 1'e düþtü. 3 yýldýr ýkýnmasýndan belliydi hisse fiyatýnýn. Ýþler beklendiði gibi büyümedi. Satýþ adetleri arttý fakat %52'lik kapasite artýþý oranýnda deðil. Bir iki gün önce öðrendik ki kapasite artýþý %30 civarýnda yapýlabilmiþ. Zaten kapasite kullaným oraný da %85'lerden %70'lere geriledi. Yani kapasitenizi arttýrýyorsunuz fakat satýþýnýz güdük kalýyor. Bu da satýþýnýz artarken kapasiteniz daha da büyüdüðü için kullanim oranýnýzý düþürüyor. Þimdi þirket diyor ki ikici faza baþlamayacaðým. Ne demiþler müþterisi hazýr ürünü satacaksýn. Para böyle kazanýlýr. Ne Yazýk ki Vesbe bu kuralý bilmiyormuþ. Ýki yýldýr ABD pazarýna ha girdi ha girecek diye bekliyoruz. Orada da büyüyemedik. Kýsacasý Yazýk oldu 2 yýla. Neyse mal biriktirelim bakalým o kapasiteler bir gün iþe ve satýþa dönüþecek inþallah. GK'de sorarýz Ceo'ya, nedir gelecek planlarýmýz.
Kýsacasý 2023 yýl sonu bilanço öncesi þöyle bir özet yapalým tarihe not düþsün, 2019'u baz alalým:
Çalýþan sayýsý artýþ oraný %35 (8binden 11bine)
Toplam satýþ € bazlý artýþ oraný %60 (1.1 milyardan 1.8'e)
Hissenin $ bazlý fiyat artýþý %20 (temettuler düþünmeden)
Yani arkadaþlar kötü durumdayýz. Satýþ da eleman sayýsý da oldukça iyi oranda artmasina raðmen (ki bunlar en iyi þirket gostergelerinden) fiyat yeterince artmamýþ. Artýk hissenin 1 $ sýnýrýný aþmasý lazým.
Sevgili Coletta nasýlsýn?
Üstad filan deðilim ben. Sadece Muhasebe ve Finansman alanýnda çalýþýyorum. Umut var mý diye yazmýþsýn. Bu çeyrekte enfalsyon muhasebesinden çelme yemezsek güzel bir hareket bekliyorum. Çünkü 40 TL olmasý gerekir. Bir kaç ay evvel nedenini yazmýþtým. Eski yorumlarýmdan okuyabilirsin. Þimdi tekrara düþmeyelim.
Teþekkür ederim iyiyim siz de iyisinizdir umarim. kiymetli deðerlendirmeniz icin, onceki yorumunuzu okumuþtum ancak bu yorumunuzda fikriniz degisti gibi algilamistim ama degismemis.
Katkilariniz icin teþekkürler tekrardan
SM-G990E cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri