Originally Posted by
KADRAJ
Vesbe yorumum þudur:
* Temettü konusunda ana sozleþmedeki %25'in 1 kuruþ üstüne çýkmadý Nazif bey. Az bi miktar verdi. Bu net mesajdýr. Iyi okumak lazým. Artýk Vesbe temettü verimliliðiyle ön plana çýkacak olan bir hisse olmayacaktýr.
* Kar rakami Vergi Dairesine 600milyon olarak bildirilmiþ. Benim için ciddi bir hezeyan oldu. Kesinlike Vesbe kar saklýyor. Gelecek sene de %25 daðýtacak. Az dagitmak için top çeviriyor bu yýl.
* Ortalama karýn 1.6 Milyar olmasýný beklerdim fakat 600 milyon çok çok az. Tamam bu Vergi dairesi karý. Ama perþembenin geliþi carsambadan bellidir. Az açýklayacak kar rakamýný belli.
*Yatýrýmlarda yeni faz devreye alýnmadý. Yani üretim artmayacak o da belli.
*Finansal Rapor çok basit olmuþ. Hiçbir þey dememiþler resmen. Ketum davranmýþlar.
*Çarþamba GK var. Çok da yoðunum. Gidebilirsem çok sorum var. Gidecek varsa sorularýmý ona atayým sorsun.
* Vesbe 2026 sonuda satýþlarýný dolar bazlý 2 katýna çýkaracak. Ceo'nun hedefi bu. Ben tekrar maaþla beraber biriktiricem Vesbe. Vesbesiz olamaz benim portföy.
*Önümüzdeki aylar biraz sýkýntýlý ic talep zayýflýyor. Dýþarýsý stabil. Hedef fiyat vermiyorum bu sefer. 27 olsa iyi olacaktý. Borsanýn daha yolu var. Bence 12 bini görür oradan sonrasý kritik. Satmaya baþlarlarsa endeksi Vesbeyi kýrýp geçirirler.
Bence uzun vadede kalmak mantýklý. 1 dolarýn üstünden Vesbe saticam ahdým var.
Yer Ýmleri