Hocam , niye öyle dedin. Bý anlat hele
Elimde yüklü miktar Vestelbeyaz vardý, þu araba sevdasý baþlangýcýnda 10.50 lerden almýþtým, yanlýþ hatýrlamýyorsam Ekim aylarýnda, dedim ya yüklü girdim araba sevdasý Vestel’i de kapsayýnca %10 lýk karý görmeme raðmen vermedim, ha gidecek çýkacak derken kaðýt 8 lere indi ve benim 5 ayýma mal oldu, hala da biraz elimde var yavaþ yavaþ temettüye kadar vereceðim, niye temettüye kadar beklemiyorsun dersen bunlar temettüyü verir amma bir 5 ay daha meletir adamý. Heleki böyle bir sýð bir kaðýtta býrak 10-20 bin lot almayý bin lot bile aldýðýn anda ne yapýyor diye gözlerini üzerine dikiyorlar, anlayacaðýn yedirmiyor canýna okuyorlar...
Gelelim niye böyle dedim anlatayým. Yýllardýr borsadayým ve büyüklerden küçüklerden çok þeyler öðrendim. Teknik çalýþtým, borsa yatýrýmcýsý Ufuk ÖZCAN(tavsiye ederim) gibi ünlü bir borsacýnýn sözlerini dinledim kitaplarýný okudum ve hep þuna inandým borsa çok güzel bir yatýrým yeri.!!!(ama doðru yerdeysen) öyle ki þu an petkim’deyim, borsanýn Tüpraþ’tan sonra en güzide kaðýdý. (Bana göre)Hacim güzel, saklama oraný iyi, beklenti süper, teknik güzel takas desen süper ve temettü ve bedelsiz verecek dedim, daha geçen gün temettü verdi. Ýþte bu saydýðým sebepler ile seçim öncesi gardýný alacaðým iyi bir kaðýt dedim ve yavaþ yavaþ toplamaya baþladým, temettüyü de aldým, temettü elimize geçmeden elimize verdiler, üstüne sanki zarar açýklamýþ gibi bilanço beklenti altý diye bir daha verdiler elimize sonuç %20 ye yakýn kayýp. Beklerim, asla panik yapýp satmadým. Stop yapamadým temettü ayaðýna vesair gitti bir 5-6 ay daha. Ayný iþlem Tüpraþ’ta da yaptýlar.
Yani anlayacaðýn Vesbe gibi sýð bir kaðýtta býrak 100 bin tl 10 bin tl nin bile peþine düþüyorlar. Arkadaþýmýz 900 bin liralýk evini satýp bu kaðýda baðlamayý düþünüyor. O parayý býrak vesbe’yi Petkim e baðlasan peþine düþerler, hayatýn elinde telefon Heran be an kaðýdý izlemekle geçer psikolojin darmadaðýn olur. Ýþt onun için kaþýnma dedim.
Madem bu kadar konuþtuk size bir tavsiye: borsa diyorsanýz ben hep derim ve akýllý olmak istiyorsanýz teknik, takas makas hikaye arkadaþ alýn borsa yatýrýmcýsý Ufuk ÖZCAN kitaplarýný okuyun, ama devamlý devamlý okuyun elinizden düþürmeyin, insanoðlu çok çabuk unutuyor
Kalýn saðlýcakla aman ha KAÞINMAYLIM...
Yatýrým tavsiyesi deðildir
Son düzenleme : Sabrsfk; 10-05-2018 saat: 16:53.
spek kafayý yedi hatta sýyýrdý bu hisse de..
biz de sýyýrmadýk deðil.😤😤
son dakika da basýlar
bist %1,56
alýþ : 10,74
satýþ : 10,89
fark : 15 kademe
Bütün kaðýtlarda sýyýrdýlar...
Alýþ malis yok. Problem bu. Herkes benim gibi mal deðil tabi
Bence kaþýnmýyor. Harika bir yatirim yapiyor. Zamani geldimi hepimiz gorecegiz.
Sende yanlis anlama bu arada, araba haberleriyle vestel alabilirsinde vesbe ne alaka cozemedim.
Neyse kitap okuman guzel de, aslinda bilanco okumayi ogrensen bence daha faydali olur senin icin.
Saygilar.
SM-G950F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri