Yazdiklarinizdan sonra tahtayi tahta yapici degil siz bozuyorsunuz herhalde diye dusunmeye basladim![]()
Sirketin 3 ayda urettigi FAVOK tam 215 milyon TL. Sirketin piyasa degeri 2.1 milyar TL. Sirket piyasa degerinin 10 da birini sadece 3 ayda yaratabiliyor. Yani 10 ceyrekte (30 ay) piyasa degeri kadar FAVOK uretiyor. Tahta yapici arkadas yatirdigimiz parayi 10 ceyrekte cikaran baska bir yatirim araci varsa soylesin parayi oraya yatiralim, yoksa kusura bakmasin bu fiyattan ona tek lot yok.
2. ceyrekte ortalama 5.20 olan Euro kurunun su anda 6.05 oldugunu belirtmekte de fayda var. Sirf Euro daki degisim bile bir sonraki ceyrekte ciroyu ve FAVOK u daha da yukariya cekecektir. 2019 yilinda 900 milyon-1 milyar TL arasi FAVOK ve 700-800 milyon TL arasi net kar surpriz olmaz. Bu carpanalrda da borsada eli yuzu duzgun baska sirket yok.
Hisse fiyati neden buralarsa derseniz, halka acik hepi topu 4.5% var, buyuk yatirimci bu kadar sig hisseye gelip parasini koymuyor. Hareket icin tahtadaki babalarin keyfini bekliycez, beklerken de temettusunu yiycez. Hissenin degerini bilen bilincli yatirimci ile tahtadaki babalarin isi de cok zor, biraz zor soguslerler burdaki yatirimciyi.
SEninle detaylarda hem fikirim , sadece tahtayý bozan ben deðilim.... Dikkat edersen o müthiþ bilanço sonrasý 180 bin lot Emekli fonlarýndan satýþ geldi !!!! Üstüne yine gitmeyeceðine inanan yatýrýmcýlarýn satýþlarý oldu. ben sadece 14.000 adet mal sattým , elimde 100 bin lota yakýn pozisyon varken.... Bende bunlarýn mal almak için yine bezdirmeye çalýþcaklarýný düþündüðümden deli olmamak için 14000 tanesini verdim , en azýndan aþaðýdan yerine koyar harçlýðýmýzý çýkarýrýz diye düþündüm.... Bu esnada gördüðüm kadarýyla baþka yatýrýmcýlarda ben gibi düþünüp verdi..... þimdi herkes geri alma çabasýnda.... gelen 185 bin lot paylaþýlýyor tahtada![]()
Ben dairemi yine satýþa koydum internette .... açýk ve net ifade ediyorum , piyasanýn %10-15 altýnda bile vermeyi düþünüyorum alýcý bulsam ... Vesbede ki bu bilanço , karlar , rasyolar , bir daha böyle fýrsat yakalayamacaðýmý düþündürüyor....
Þu anda tahminlerimce , birileri mal topluyor ve bu toplananlar belkide 31 aðustosta yasak kalktýktan sonra Eylülde VESTL in resmi hesaplarýna bir kýsmý geçicektir diye düþünüyorum....
Er yada geç bu þirket , hak ettiði deðerlere kavuþacak....... benim bozduðumu iddia ettin ya bugün nette 18.000 adet alýmla kapadým.... 11.19 ortalamam var..... bugünde emekli fonlarýndan satýþ gelmiþ olabilir az miktarda olsa..... öyle düþünüyorum....
Forumda hep hedefimim 2020 olduðunu yazmýþ belirtmiþtim geçmiþ yazýlarýmda.... Nedenide en az yatýrdýðýmý geri kazandýrýr diye planlýyordum.... lakin bu yeni kurlarla bu 2019 sonundada gerçekleþebilir gibime geliyor..... (ülkemize ambargo yada dünyada büyük bir savaþ senaryosu olmadýkça diye yine belirteyim)
------------------------------
yatýrým tavsiyesi deðildir....
-----------------------------------
yatýrým tavsiyesi deðildir...
ozkaynak karlýlýðý %33 olan ve gelirlerinin %70 i eur olan bir þirket hissesi alýnýr bence...
benim düþüncem , bu dýþarda olanlarý toplayýp , fiyatý hak ettiði deðerlere çekip , VEstl in elinde bulunan borsadan toplamýþ olduðu o senetleri 2019 yada 2020 de yabancýlara yeniden arz edicekler diye düþünüyorum..... Bunu da VESTL finansmanda kullanabilecektir , ileriki yatýrýmlarý için...
-------------------------
yatýrým tavsiyesi deðildir....
son takas durumunu gönderebilirmisiniz
Yer Ýmleri