Screenshot_2018-11-09-20-50-55-297_com.android.chrome.jpg
Merhaba arkadaþlar,
Akþam akþam þöyle kendi kendime grafiklere baktým, eðitim amaçlý.
2014 yýlý kadar 1-2 tl arasýnda gelip gitmiþ. 4.ayýnda 2tl üzerine fiyatlar kýrýldýktan sonra ne yaptýðýna bakýn. sonraki yýl içinde 7 kat artmýþ. Aslýnda hakký 8tl kadarmýþ belki ama o fiyattan sonrasý baz etkisiyle gelmiþ. Zaten gerekli düzeltmeden sonra da yýllarca fiyatlar grafikteki yatay sarý çizgiyi geçmeden 8-12 arasýnda dönmüþ.
Þu andaki durum bence 2014 yýlýna çok benziyor. Çünkü þimdiye kadar gelen bilançolardaki kar oranlarý bu yýl çok farklý bir þekilde artmýþ ve artacak görünüyor. Yani fiyatlarýn 2014 sonrasý gibi yeni bir banda girmesi lazým. Bunda yeni fabrika ve daewou anlaþmasýnýn etkisi yadsýnamaz.
Fiyatýn 13 üzerinde kapatmasý, haftalýk düzeltmenin dahi 2014 sonrasý tüm zirvelerin üzerinde yapmasýný teknik açýdan olumlu buldum þahsen. Bu vakitten sonra 12 altýna düþmesi çok zor bence. Ancak eðer olursa evimi satýþa koymuþtum, 1 müþterisi çýkmýþtý, yüzde 20 ucuza fiyat teklif etmiþti. Bugün akþam üstü telefon açtým. Zaten bu fiyattan bile %20 ucuza evi versem mi diye düþünürken bir de fiyat geri gelirse benim iþ tamam... Hayýrlýsý diyelim, bekleyelim...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri