Hala bekliyorum , bi sasirip kirmzii cizgi falan yapsa da .. Ama nerde, ibis tam niyetleniyorum yukari ceviriyor [emoji19][emoji19]. Neyse eldekilerle devam o zaman
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hala bekliyorum , bi sasirip kirmzii cizgi falan yapsa da .. Ama nerde, ibis tam niyetleniyorum yukari ceviriyor [emoji19][emoji19]. Neyse eldekilerle devam o zaman
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa morel iþi inanýyorsak hisseye kim ne derse desin morel bozmamak gerekir kolay kolay para kazandirmazlar sabýr acýdýr meyvesi bal kaymak olur ytdr
SM-G532F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vesbe de bana göre teknikte 2.senaryo su þekilde olabilir; p.tesi 12.50-12-60 civarlarina kadar bir yükseliþ sonra 11.50 civarlarina kadar bir düþüþ daha yasatabilirler. 1.senaryo mu daha önce ifade etmiþtim umarým 1 olur.
Sadece teknik ongorudur asla ytd.
Bilim ve sanat, itibar görmediði toplumlarý terkeder. ( Ýbn-i Sina )
ya beyler VESBE de teknik meknik bakmayýn . Teknik sürüleri kandýrdýklarý , diledikleri gibi oynattýklarý ve isterlerse yok aþaðý kýrdý satalým stop yapalým deyip mallarý ellerinden aldýklarý bir yöntem..... Teknik umrumda deðil. VESBE için ....
TEMEL analize bakýn yeterli... Bu 13.80 yaptýklarýnda doðru düzgün satýþ bile gelmedi hissede... Elinde senet tutan tüm yatýrýmcýlar biz gibi bilinçli..... Adamlarýn amacý düþük maaliyetle bizdeki pozisyonlarý toplamak.... hatta bence PATRONUN amacý bu !!!!! çünkü daha önce topladýklarý 1 milyon lotu 4-6 günlük süreçte VESTL in resmi hesaplarýna aktardýlar ..... bana kimse o 4-6 günde 1 milyon lot satýcý geldiðine inandýramaz , o pozisyonlar emin olun aylarca çalýþma sonucu toplanmýþ olan pozisyonlardý.....
Neyse yine söyleyeceðim þudur ki 2018 yýlýný neredeyse hisse baþý 3.3- 3.5 tl karla kapatýcak gibi duruyoruz.... Üstüne kombi - termosifon gibi ilave yatýrým planlamasý yapýlmýþtý , muhtemelen sessizce bu da yapýlýyor.... Yani kýsacasý 2019 yýlý 4 tl ve üstü hisse baþý kar olasý ... Fiyat 12 tl lerde sýkýþmýþ kalmýþ durumda.... Adamlarýn amacý nefret ettirip , bu mallarý elimizden kelepire almak..... Adamlarýn fiyatý çekmeme nedeni bu !!!! Þu durumda bile yýllýk %30 üstü özkaynak karlýlýðýna sahip bu þirketi elimizden NAH Alýrlar !!!! 2019 yýlýnda Enflasyon %20 lerin altýna gelebilir..... bu durumda , VESBE %30 üstü özkaynak karlýlýðýyla ve temettü verimiyle altýn yumurtlayan tavuk olacak ....
burada 2 sene sabreden mutlu olacak .... kýsa vadede hiç birþey beklemiyorum . Çünkü adi köpekler yine uyutma ve býktýrma politikasýna devam ediyor.... Borsanýn yýllardýr yatýrýmcýlara yaþattýðýda hep bu .... Bu tür operasyonlarý yapanlara , milleti aldatan ve kandýranlara hayýrlý olmasýn , tez zamanda hak ettiklerinide bulsunlar diyelim..... Milletin ufak tefek birikimlerine göz dikmiþ KÖPEKLER ordusu ...... hiç bir zaman insanlara para kazandýrmayý amaçlamadýlar. Borsa adi maniplatorlerin ve patronlarýn milleti tokatladýklarý , vergiden kaçýrdýklarý paralarý , yasal yolla akladýklarý bir platform onlar için.....
Neyse , ben pozisyonlarýmla beklemeye devam ediyorum , ederkende ufak tefek tradeler yapmaya çalýþýyorum..... en azýndan haftalýk aylýk masrafýmýz çýkabilsin diye....
---------------------
yatýrým tavsiyesi deðildir...
Seans kapanislarinda, ozellikle cuma gunleri, Oyak dan alima devam ediyorsunuz anladigim kadari ile Sayin Lonely. Takip ediyorum
Saygilar.
SM-G950F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji106]
SM-G532F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sýð hisselerin tamamýnda teknik analizin hata marjý o kadar yüksek ki, hiç bakmamak daha karlý genelde.
Mesela bunlar aylýk grafiði mezar taþý çýkarmak için endeks yükselirken sebepsiz yere bastýlar. Teknik analize bakanlar korksun satsýn diye. Hele bir de nakýþ gibi OBO formasyonu iþlediler. Þimdi 12 altýnda zarar kes yapacak var mý diye bakabilirler. 10a düþecek diye gezinen tipler ancak satar tahminim... Satan kendi bilir tabi, geri 10dan alsa süper de ama verirler mi bilmiyorum bu 50lotun hesabýný yapanlar.
Yalnýz ben de can sýkýntýsýndan eðlencesine al sat yapýyorum.
Þunu gördüm ki, bu tahta yapýcý, Elinde milyon lot olan adam 50-100 lotun bile hesabýný yapýyor...
Hissenin yürümesi için hepimiz trade yapsýn, mesela bakýn kaç kere 12-13 arasý gidip geliyor. Þöyle herkes 13ten satýp 12den alsa... Ýþte ky 13te malý verince hisseler anz nin kasada toplanýcak. Elveda 12-13 bantý... Gelsin 13-14...
Malý kaptýran ky 13, 5 tan geri alýnca hoop geri 12-13 bantý...
Bu kottan çýkma olayýna baharda Vestel alým yapýnca bakmýþtým. Sanýrým elinde %95 olmasý lazým, ki artýk var. Ancak zorla elimizdekileri alamýyor. Borsadan çýksa da temettülerimiz ödenicek, genel kurul daveti yine gelecek. Varsa yanlýþým düzeltin...
Þimdi anz nin býktýrarak elimizden alma senaryosu ne zaman çöker? Þöyle esaslý bir büyük yatýrýmcý gelir. Ne zaman girer bilmem belki yýllýk bilanço çýkar belki çýkmaz bilemem ama kesin bildiðim tüm iþler deðiþir. Bunlarýn gücü küçük yatýrýmcýya yeter. Bunlar 50bin lotla 100 kademe basarým sanarken tek kalemde milyon lot çizebilir güçte biri girerse o vakit iþ deðiþir.
Kabaca hesap yapsak... varsa yanlýþ deyin...
Þimdiden 2.44tl hisse baþý kar görünüyor. Son çeyrekte bence iþler 3.den daha iyi (ötv olayý, eu-usd kur farký, güven endeksi... Vb sebeble) ama ayný bile olsa þahsen 3.5 hb kar bekliyorum.
Yahu 12tl baþýna 3.5tl ne demek?! Bankadan 6aylýk 120bin tl kredi çeksem ingbank 13bin tl faiz ister. Yani bu paraya alacaðýn 10bin lot ile 35bin tl civarý gelir... 13bin bankanýn payý, 22bin kemiksiz kalan.
Yanlýþ anlaþýlmasýn, sadece beyin jimnastiði, tavsiye filan deðil. Banka kredisi örneði þundan, paraya para kazandýran banka için bile 6aylýk kazancýn ne kadar üzerinde görülsün...
Ýþte büyük yatýrýmcý bunu görünce tahtayý üçgenler... Anz basmaya çalýþtýkca üçgen... milyon lot hiç fiyata el deðiþtirirse anz sýyýrmaz mý.! Hemen iþler deðiþir; plan B. Artýk anz fiyatý o kadar artýracak ki
By artýk bu fiyata alýnmaz demeli, Anz de sattýkça ohhh malýn ederinin fazlasý demelidir. Ehh size soruyorum, misal 70-80tl den satsa anz de mutlu olmaz mý? Ancak o noktada büyük yatýrýmcý asla almaz, belki þu 10tl ciler alýyor olabilir . Artýk tüyme zamaný gelmiþ geçiyordur. Ýþte hayali senaryo böyle. Tavsiye filan deðil, 10liraya düþmesini bekleyen kesinlikle beklesin. Kesin. Yorumlarým komple hayal ürünü uydurmam. Zaten bu vakitten sonra gurur yapar 10tl den fazla vermez herhalde.![]()
Hee bu arada ben de portföyü komple 13.88 ortalamayla satýp ayrýlmýþtým ama dün dayanamadým 12.00 ortalamayla geri geldim. ;)
Çok kaptýrýp yazmýþým, vaktinizi aldýk, kusura bakmayýn. Selam ve muhabbetle
Son düzenleme : birtasarimci; 01-12-2018 saat: 21:39. Sebep: Ýmla
Tüm yorumlarým hayali, rakamlarým farazi, lafügüzaf, örnek filandýr.
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir, her koyun kendi bacaðýndan asýlýr.
Yer Ýmleri