Originally Posted by
balýkadam
Arçelikle karþýlaþtýrmak ne kadar doðru olur bilemiyorum ama Arçelik beklentilerin biraz üstünde kar açýkladý.
Vesbede de 125-150 milyon arasý normal sayýlabilir. Surpriz yaparsa 200 milyon civarý çeyreksel kar aciklayabilir.
3. Ceyrekte Esas Faaliyetlerden Diðer Gelir-Gider kaleminden 190 milyon civarý zarar yazmiþti. Normalde bu kalemden 2. ve 3. çeyrek hariç daha önce hiç zarar yazmamýþ. Bu durumu dövizdeki sert yükseliþe baðlýyorum ve son çeyrekte dövizde geri çekilme olduðu için bu kalemden bir sürpriz bekliyorum.
Tutarsa ben demiþtim derim tutmazsa sesim çýkmaz.[emoji16][emoji16][emoji16][emoji23][emoji23]
SM-G930F cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben 4.çeyrek kar miktarýnýn çok önemli olmadýðýný düþünüyorum. Zaten 4 yýldýr 200-300 milyon civarý kar gelirdi. O yüzden zaten fiyatta 8-13 arasý git gel yapardý.. Þimdiden yýllýk kar 463 milyon. Diycem þu ki piyasadaki lotlarýn çoðunu elinde tutan tahtacý fiyat çýkacak derse zaten 463 eski kar marjýnýn üzerinde. Düþecek derse de düþüyor, stopcularla emeklilik fonlarýndakileri ikramiyesi.
Er geç bir büyük yatýrýmcý gelecek, o zamana kadar böyle...
Herkes kendi bildiðini yapar, yapmalý. Baþkasýnýn dediðiyle gaza gelen neyde baþarýlý olur ki borsada olsun.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri