Bu mesajý yazalý 3 ay olmamýþ, þimdi 15e bulsam alýrdým kestaneyi diyen var mý?

Originally Posted by
birtasarimci
Zaman hýzlý geçer, gün olur devran döner. Bu notu buraya býraktým ki býrak 12-13ü, 15e bulsak alýrdým kestaneyi diyen okusun.
-o-
Türkiye de borsa, bilgisi olmadan fikri olanlar yüzünden adam olmuyor bence. Çünkü bilanço okumaz, okusa da hiçbir kaleminden birþey anlamaz. Rasyo, çarpan bilmez hatta öyle fikirler öne sürer ki çarpým tablosunu biliyor mu diye düþünürsünüz... Zaten fikirleri için makul gerekçeleri de yoktur. Öyle olsa açýklar neden öyle böyle olacak diye...
Ýþte bu tarz insanlar ya düþsün de ben de alayým diye "hisse taban taban gidecek" tarzý konuþur.( Hoþ, bu kitle düþünce de hissede kötü bir durum var diye alamaz. Alabilse kýsa bir süre önce zaten o fiyattý.)
Ya da "hisse uçacak, kaçacak. Tavan üstüne tavan gidecek" der ki artýk bu kitlenin böyle sözleri satýþ zamanýný iþaret eder.
-o-
Þahsen borsa yatýrýmý ciddi bilgi ve emeðin yaný sýra taktik ve sabýr da gerektirir diye düþünüyor, öyle yapmaya çalýþýyorum.
Misal aylarca okuyup araþtýrdýniz ve þirkete ortak olmaya karar verdiniz.
Ortak olmaya somut gerekçeleriniz vardýr...
Gidip ilk günden bütün paramýzla mý alalým yoksa düþtükçe peyderpey mi alalým daha iyi?
Düþük fiyat daha iyi deðil mi? Ehh iþte düþmüþ biraz, al koy eskilerin yanýna.
-
Tabii bir de sabýr. Tüm paramýzla aldýktan sonra düþerse de hedef süre geçene kadar boþ konuþmalarý ciddiye almadan sabretmek lazým.
Bunlar þahsi fikirlerim, beni baðlar, tavsiye deðildir. Herkes kendine göre alýr satar bilemem.
Tüm yorumlarým hayali, rakamlarým farazi, lafügüzaf, örnek filandýr.
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir, her koyun kendi bacaðýndan asýlýr.
Yer Ýmleri