Haftaya çarþambaya kadar 1 hafta var. Bu süreçte bir kýpýrdanma yapabilir, böyle bir hareketin de tam zamaný. 16,80 seviyesi takip edilmeli. Yalnýz ondan sonra ciddi düþebilir. 2 ay boyunca olumlu bir haber yok beklenen. Siyasi konjonktürü de dikkatle takip etmek lazým.
Kesinlikle ytd.
Beyler , herkesin ortalama beklentisi 120-130 milyon tl civarý idi..... Tabi iç piyasadaki daralma muhtemelen kar marjlarýný düþürdü .... Eur / usd paritesinin 1.12 lerde kalmasýda kar marjýný olumsuz etkileyen faktörlerden.... bunun haricinde gözüme çarpan 2018 ilk çeyrekte 35 milyon tl amortisman gideri gösterilirken , 2019 ilk çeyrekte bu 60 milyon tl ye çýkmýþ vaziyette...... yani bu çamaþýr ve kurutma makinesi gibi büyük yatýrýmlarýn amortisman gideri olarak gösterilmesi neticesinde bu çeyrek 25 milyon daha az kar gözükmesine neden olmuþ !!!! Yani aslýnda bu tip amortisman giderini vergi ödememek için kardan düþürmek Türkiyeye has bir durum ... Sonuç olarak bence bilanço Türkiye geneline bakýldýðýnda kötü deðil !!!!! herkesin algý ve beklentilerini kýrýp dýþardaki kalan son mallarý almak için böyle düþürüyorlar..... Sonuçta dýþarda kalanlarý süpürme derdindeler diye düþünüyorum ....
Baskýyla aþaðý düþürüp düzeltmeyi yapýyorlar..... 6 aylýk bilançolarda TL nin deðer kaybý neticesinde daha olumlu bir bilanço gelebilir.... ama eur usd paritesinin 1.12 lerde kalmasý kar marjlarýný olumsuz etkiliyor. þayet eur usd eur lehine iyileþme olursa VESBE bilançosuna olumlu katký yapacaktýr.....
yatýrým tavsiyesi deðildir.....
Faaliyet raporunu okudiysaniz vesbe yatirim yapmis gecen sene kapasite kullanimi %79 iken bu sene %67 yedusmus kapasite artisi var. Bu su demek kapasite %50 de calissa %90 ile calissa da sabit gideri var.satislar %4.4 adet bazinda atrmis ilerde kapasite arttikca kari da artacak bir de 1.1m vergi odemis maliyet arrtisini fiyatlara yansitip satisi artirdikca uzun vade de güzel olacak inþallah yatirim tavsiyesi degildir.
SM-G935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SN.tuncay tursucu VESBE.yi analiz etmiþ. Linki aþagýda./ytd
https://tuncaytursucu.com/vesbe-2019...eme/#more-1330
gidip turþuculuk yapsýn bence ; neymiþ hedef fiyatý 17.50 imiþ %10 potansiyeli varmýþ .
Beyler VESBE düþüþleri alým fýrsatý , ben geçtiðimiz aylarda elimden ucuza kaçýrmýþ olduðum senetlerde bile %10-15 yukardan maaliyete bakmaksýzýn alýmlara geçiyorum , ve çevremde bir çok arkadaþ hissenin düþüþünde alýmlara geçecek gibi duruyor ... bu yüzdende daha fazla düþüremiyorlar.....
haftaya 2.98 tl fiyattan düþün 12.40 tl ye denk gelicek bir fiyat !!!! ben bu yýlý bile en kötü 3 tl üzerinde bir karla bitirebileceðini düþünüyorum.... heleki TL devaluasyonlarýnda bu kar dahada artarak devam edecektir.... Türkiyede þu an açýklanmakta olan diðer þirket bilançolarýna baktýðýmýzda , iç piyasa göçmüþ durumda.... Yani pek çok sektörde ciddi ciro ve kar kayýplarý varken , VESBE gibi ihracat artýþlarý ile iç piyasadaki kötü durumu ekarte eden kaç þirket var ???? 12.40 / 3 F/K sý temettü sonrasý 4.10 lara denk gelicekki , þu an Türk borsasý þirketleri maalesef kötü fiyatlamalardan dolayý çok iskontolu fiyatlanýyorlar !!!! ama þunu unutmayýn 3-4 senede kendini amorti edebilecek bir yatýrým bulabiliyorsanýz hiç düþünmeyin atlayýn derim !!!!! ben elimdeki gayrimenkullarý elden çýkaramýyorum , kirasýyla 20 senede ancak amorti ediyor kendini !!!! VESBE ise neredeyse 4 senede amorti edecek güçte duruyor...... Þirket durmadan kapasite artýrýp büyüyor , ciro ve potansiyelini büyütüyor... bence VESBE önündeki tek handikap VESTL i finanse etmesi !!!
þu borsada VESBE tek güvenli limanlardan biridir . uzun vade yatýrým için en ideallerden.... ama sizin amacýnýz günlük trade ve kumarsa , o zaman baþka senetleri deneyebilirsiniz.... ama garantici ve saðlam ve uzun vadede risksiz kazanç isterseniz doðru senettesinizdir diye düþünüyorum....
yatýrým tavsiyesi deðildir....
Yer Ýmleri