Temettü ödemesi geçtimi hesaplara? Bilen varmý
Temettü ödemesi geçtimi hesaplara? Bilen varmý
Neyse kendim raporlari Okuyinca anladim sanirim,, hammade girdi maliyetlerine bagliyor Araci kurum raporlari anladigm kadariyla ,, amorrisman falan yazmiyor ,, bu durumda kar yil sonunda pek gecen yil gibi olmayabilir kotu Senaryo ile,,, benim bakkkal hesabim 450 -500 kar uzerine olacak .....Ustu cilek kremasi olur , Ben alis maliytimi buna gore ayarlamaya calisacagim ...biraz Titriklayip Geri dondum eski sevgiliye , hayirlisi ... SÖGÜT GÖLGESI BAKALIM BU SENE DE IYI GELECEK MI [emoji849][emoji3526]
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Benim bu sene temettü almadan önceki maliyetim yaklaþýk 10 tl idi. Þu anda net 2.5 tl temettü aldým ve hisse 12.5 larda. Bist te böyle hisse baþka var mý acaba. Ben bu hisseden oldukça memnunum. Eðer 10 tl ye gelirse daha da almak için bekliyorum..
Ben o kdar ucuzlayacagono zannetmiyorum su an ege en ile beraber bistin en ucuz fk ya sahip 5 sirketinden biri igracatci firma keske dusse ben beklemeden aldim 50 lot temettuden sonra ytd
SM-G935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaþlar geçtiðimiz hafta citi 165.000, döþe 158.000 lot satmýþ. Yabancý boþaltýyor. Dikkatli olunmalý.
Gelir vergisi yönünden deftere tabi olan yatýrýmcýlarýn eger hisseleri fazlaysa hisselerini satmazda temettülerini alýrlarsa
aldýklarý temettüyü vergi beyanlarýnda göstermek ve onun da matrahýna göre vergisini ödemek zorundadýrlar.
Dolayýsýyla bazýlarý temettüyü almadan hisselerini satýp sonradan tabii isterlerse hisselerini geriye alýrlar.Tabii fiat düþük olursada karlý olurlar. Bunun yanýsýra yýllýk temettu miktarý 2017 için 68.000.tl.yý aþanlar mart/2019 sonuna kadar vergi dairesýne müracaat etmiþlerse 4.000.tl.civarýnda vergi iadesini geri alýrlar.Temettü yüksekse vergi oranýnda kademe yükseleceginden ilave vergi verirler.
Temettü stopajýnda %.15 kesiliyor. Yýllýk temettü diyelým 70.000.tl.ise.Hesaplamada vergi dairesi bunun yarýsýný
istisna kabul edip matrahtan düþüyor. Kalan 35.000.tl.sýný normal vergi gelirine matrahýna göre hesaplýyor.
Hesaplamada çýkan rakam ile ödenen arasýndaký farký vergi iadesi olarak geri veriyor. Buda takribi 4.200.tl.civarýnda oluyor. Önemli olan verginine düþük kademeden hesaplanabilmesidir.2018 yýlý temettüleri için iade hakký miktarý 80.000.tl.oldu..
Bilgilenize/ytd..
Yer Ýmleri