iki sene önce de böyleydi. çok düþük çarpanlarla iþlem görüyordu. benim de hisse alým tarzým böyle. düþük çarpanlý geleceði
parlak hisseleri finansal analizle(bilanço) seçip. alým zamanlamasýný teknik analizle yapmak.. alým yaptýðýmda hisse beklenmedik
þekilde gerileyinde yanlýþ yaptýðýmý düþündüm. ancak sabredince öyle olmadý. kýsa süreli düzeltmelerden sonra orta- uzun vadede
hep yukarýlara gitti. sabredene iyi kazandýrýyor. artý düzenli temettü geliri de çok cazip..
Grafik Yorumcusu
Sýð hisse aslýnda ama hareketler aselsan gibi aðýr. Yanýlýyor muyum? Bir de bölünme ihtimali yok mudur lot sayisi çok degil
Ýyi hafta sonlari
"25.11.2020 tarihinde Vestel Beyaz Eþya Sanayi ve Ticaret AÞ paylarý ile ilgili olarak 32,5-32,72 fiyat aralýðýndan 5.000.000 adet satýþ iþlemi ortaklýðýmýzca gerçekleþtirilmiþtir. Bu iþlemle birlikte Þirketimizin Vestel Beyaz Eþya Sanayi ve Ticaret AÞ sermayesindeki payý 25.11.2020 tarihi itibarýyla %89,90'a gerilemiþtir."....
2020 yýlýnda yukarýdaki hisse satýþ haberi galiba üçüncüydü.Beþ milyon lotu iþlem hacmine bakýlýrsa borsada bir günde satmasý mümkün deðil.Araca kuruma hisseler devrediliyor sonrada bistte eritiliyor.Hissenin açýlýþta biraz yükseltilip satýþlar yapýlýyor ve seans sonu veya karanlýk oda iþlemlerinde yukarýya taþýnýyor.Ertesi gün satýþlar devam ve senaryo ayný.Trade yapabilirseniz güzel fýrsat.Ancak bu ne kadar tekrarlanýr bilinmez.Son beþ milyon lot birbuçuk aya yakýn sürede yeni sahiplerine aktarýlýyor.Belliki aracý kuruma iskontolu devredildi,25 kasýmda hisse fiyatý o bahsedilen 32,5-32,7 tl fiyatlarýný görmedi diye biliyorum.Bir süre daha bekleyip görelim Vesbe nin yükselmeme nedeni son satýþmý diye.
Borsada alýnacak hisse her zaman bulunur ancak alacak para bulunamaz
Ayný durumu ben de düþünmekteyim.
Bedelsiz verme durumu olur mu acaba.Bu konuda fikri olan var mý veya deðerlendirme yapabilen
Geçen yýl çok düþük temettü verdi pandemi nedeniyle.
HÝSSE DETAY ORANLAR MALÝ TABLOLAR HÝSSE HABERLERÝ TEKNÝK ANALÝZ
Oranlar / Mali Deðerler
2020-9 * VESBE
Halka Açýklýk 10,09
F/K 9,21
PD/DD 3,25
NetKar/ Özsermaye 0,30
Sermaye 190.000.000
Öz Sermaye 2.363.993.000
Temettü Verimliliði 4,2511
Nakit Net Temettü 89.091.000
Net Kar 709.933.000
Piyasa Deðeri 7.672.200.000
Senet Sayýsý 190.000.000
Yýl içindeki diðer 5 milyon lotluk satýþ 29.06 da olmuþ, o zaman da satýþ iskontolu yapýldý ama satýþýn ardýndan hisse fiyatý artmaya devam etti, fiyata bir etkisi olmadý.
Satýþlardan önce fiili dolaþýmda 9 milyon civarý hisse vardý þimdi 19 milyon civarý var. Vesbe için dolaþýmdaki hisse sayýsýnýn artmasý olumlu bir geliþme, iþlem hacmi artýyor ve daha fazla yatýrýmcý geliyor, hisse sýð hisse olmaktan çýkýyor.
kýsa vadeli sýkýþma döneminden kurtuldu ve yükseliþ tekrar baþladý( yükselen trendin en önemli özelliðidir. düþer , kalkar ve tekrar
ýsrarla yükseliþe geçer)
https://hizliresim.com/vVt7F5
Grafik Yorumcusu
Yer Ýmleri