Hocam vestel de kötü deðilki, arsa sattý 130 milyon vesbe sattý 155 milyon civarý, daha satýþlara girmedik bile.vesbe 1 milyar temettü daðýtsa biz 100 milyon alacak isek, vestel 900 milyon alýr sadece kar payý bu.Bunlarýn haricinde vestelin yaptýgý iþleri de çok beðendiðimi söyleyebilirim. Burdaki portföyümün yarýsý kadar da orda var benim de. Üzülmenize gerek yok bence. Vestelin ürettiði ürünlere bakarsanýz hak vereceksiniz. Ýçiniz rahat olsun. SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son düzenleme : coletta; 29-01-2021 saat: 22:45.
20 milyonlu hacimlerden kurtulduk sanirim bu hacimler cok iyi, endeks üstü gideriz artik umarm SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben uzun vade yatýrýmcýsýyým maliyetim 34,5 falandý 45 lerde verdiðime göre fenada sayýlmaz hani.sorun ekran baþýnda bulunmak.74 den verdiðim egeeni 76 dan alýp yola devam etmiþtim.sorun bu kadar tecrübeye raðmen kontrolün kaybedilmesi yoksa kaybedilen üç beþ bin tl deðil.Malum covid dýþarýyada çýkamayýnca tek vakit geçirme yeri ekran karþýsý.Aksi halde al sat derken para kaybedersiniz.Al sat yapan bir arkadaþým yazmýþtý çok beðendim .
"EK GELÝR OLSUN DÝYE BORSAYA GÝRDÝM,ÞÝMDÝ BORSAYA YATIRMAK ÝÇÝN EK GELÝR ARIYORUM"
Borsada alýnacak hisse her zaman bulunur ancak alacak para bulunamaz
evet yükseliþ þansý arttý.. grafikte görüyoruz. trend deðiþimlerini hissenin geçmiþteki hareketleriyle tahmin etmek mümkündür.
https://hizliresim.com/BmnKFN
Grafik Yorumcusu
Arclk gerçekten iyi bir bilanço açýkladý, geçen seneki yýllýk karýný üçe katladý, ama son çeyrek karýný üçüncü çeyreðe göre %14 civarýnda artýrabildi, gene son çeyrek cirosunu üçüncü çeyrek cirosuna göre %7 artýrdý.
Yani arclk'te açýklanan yýlsonu bilançosu geçen seneye göre çok iyi, ama bir önceki çeyreðe göre çok iyi deðil.. iyi, ama çok iyi deðil...
vesbe geçen yýlki karýný 3e katlayýp dediðiniz gibi 1.7 milyar kar getirirse süpriz derecede çok iyi bir bilanço olur, ama þirketin böyle bir kar rakamý için ilk 9 ay boyunca yaptýðý 709 M karýn üstüne son 3 ay içinde 1.000M kar getirmesi lazým, bu da gerçekçi olmaz..
vesbe son çeyrek karýný eðer arclk kadar (%14) artýrýrsa son çeyrek karý 408 M, yýlsonu 12 aylýk karý 1.117 M, rakamlarýna tekabül eder.
Sonuç olarak bence beklentileri çok fazla yükseltmeye gerek yok.. 12 aylýk bilançoda açýklanacak 9.000 M ciro 1.200 M kar civarý rakamlar benim hisselerimi tutmam için yeterli olacaktýr.
yatýrým tavsiyesi deðildir.
15 ocakta min beklediðim bilanço tahminimi paylaþmýþtým aþðýdaki gibi.son yazdýðým süpriz yapabilirmi diye bir paylaþýmdý.
""Onlar açýklamýyorsa kar artýþlarý tahmini demekki bizlere kaldý.Üçüncü çeyrek 359 milyon gerçekleþmiþ ve pandemi nedeniyle satýþlar artmýþtýr.O kadar beklemesek de ihracaat artýþýnýn bize yansýmasýný dövizdeki olumsuz düþüþe sayarsak 2020 yýlý karý yaklaþýk 710+359=1069 milyon diye tahmin ediyorum.Nereden baksan bir milyarýn üstünde kar görünüyor.ödenmiþ sermayenin 5,6 katý.Hisse fiyatý kýrk binde sürünüyor .Emsallerine göre daha düþük F/K oranýný göz önüne alýrsak yükselme potansiyelimiz iþtah kabartýyor olmalý.Aracý kuruma devredilip satýþý yapýlan beþ milyon lotun piyasaya yedirildiðinde dolaþýmdaki hisse sayýsýnýn artmasý halinde volatilite düþecek ve hisseye talep artacaktýr kanaatindeyim.Yukarýda yazdýklarým þahsi görüþüm olup al tavsiyesi deðildir."
Borsada alýnacak hisse her zaman bulunur ancak alacak para bulunamaz
bir süredir alýþlar artýyor yükseliþ hýzlanýyor. neden? bilanço analiziline göre oluþturulan"DENGE FÝYATI" ile piyasanýn
oluþturduðu "BORSA FÝYATI" arasýnda büyük fark var. bu nedenle hisse senedi denge fiyatýna doðru hareketlerini sürdürüyor.. iþletmenin karlýlýðý, temettü daðýtým politikasý ve özvarlýklarýn yönetiminin baþarýsý gibi etkenler piyasa tarafýndan gözardý edildi..
geçmiþte de gördük. borsa bazen yanlýþlar yapabiliyor..
not: piyasa ana þirket Vestele de haksýzlýk yaptý..
Grafik Yorumcusu
Yer Ýmleri