bu para avans þeklinde veriliyor her yýl neredeyse..hiç geri dönüþüne þahit olan oldu mu..yani vsetelden vesbeye geri ödeme þeklinde.eðer olmadýysa avans yazmasýlar hibe yazsýnlar
Bu nakit avans iþi ne ayak , yazýk deðil mi biz küçük ortaklara
Vestele giden para temettüler daðýtýlýnca mahsuplaþýlýyor muhtemelen, Vestel temettüyü erken almýþ oluyor. Bu iþin bizim için de iyi bir tarafý var, Vestel avans aldýkça temettü daðýtýmý da bir bakýma garantilenmiþ gibi oluyor.
Vesbe de her kalemi incelemek, irdelemek önemli ancak ilk odak noktamýz satýþ rakamlarý olmalý,üretilen ürünlerdeki artýþ ve üretim kapasitesinin yüzde 88 i yanlýþ hatýrlamýyorsam kullanýlmasý, yatýrýmcý iliþkilerinin belirttiði üzere rekor satýþ adedi beklentisini güçlü kýlýyor. Yani öyle bir algý var ki hammadde arttý sýkýntý büyük, yani firma tam kapasite çalýþýyor satýþlarý takir takir oturup artan hammadde fiyatlarina mi uzulelim yada kapatalým dükkaný. Arkadaþlar dünya çapýnda enflasyon+hammadde krizleri var sadece beyaz eþya da deðil her ürünün deðeri aydan aya artiyor ve firma da artan maliyetlerini yansitacagini belirtmiþ durumda ki normali de budur. Yatýrým için de harekete geçilmiþ açýkçasý altýn yumurtlayan tavuk misali vesbe de iþler düþüþleri özellikle alým fýrsatý olarak görürüm.
Vesbe 3 ay önceki bildiriminde 2023 yýlý sonuna kadar
toplam üretim kapasitesini kademeli olarak % 52 oranýnda arttýracaðýný açýklamýþtý.
Dün açýklanan faaliyet raporunda ise aþaðýdaki cümle yer alýyor.
''2020 yýlýnýn ilk çeyreðinde %68 olan kapasite kullaným oraný, 2021 yýlýnýn ilk çeyreðinde %88’e yükselmiþtir. Hatlarda
yapýlan iyileþtirme çalýþmalarý ile çamaþýr kurutma makinesi fabrikasýnýn üretim kapasitesi Ocak ayý itibarýyla yýllýk
60.000 adet artmýþtýr. Buzdolabý fabrikasýnda devam eden kapasite artýrýmý yatýrýmýnýn tamamlanmasýyla fabrikanýn
üretim kapasitesi Mart ayý sonu itibarýyla yýllýk 650.000 adet artarken, Vestel Beyaz Eþya’nýn toplam yýllýk üretim
kapasitesi de 12.500.000 adetten 13.210.000 adede yükselmiþtir.''
Anlaþýlan kapasite arttýrým çalýþmasý hýzlý ilerliyor.
Elde edilen þeyin deðeri düþermiþ.
Merhaba,
Bloga #VESBE 2021/3 dönemi bilanço analizi ve grafikleri yükledim. Faydalý olmasý dileðiyle.
Link: https://mutesebbist100.blogspot.com/...e-analizi.html
Saygýlar
Twitter hesabýmdan da takip edebilirsiniz.
Yer Ýmleri