Valla anz nin yaptığı çok tehlikeli. Şirketler çoğu zaman iş yapamamak tan değil , para yokluğundan batar. Vesbe altın çağını yaşıyorken anz sayesinde para bulmak için cehennem azabı çekiyorlar. Anz nin vesbe üzerinden değil ( çünkü tek kar eden firması) başka zarar eden firmalarında küçülmeye veya satışa gitmesi gerekir. Meta nikel tamamen batak bir firma 800 milyon euro gömdüler ama beklentiyi karşılayacak bir satış kar yok. Bu yatırımın yarısını vestel e ödettiler.
Hocam selamlar,
Vesteli bilemiyorum ancak vesbe için söylediklerinize katılamıyorum.
Vesbe gayet iyi net kar üretiyor.
Son yılları incelersek şirket zaten sürekli yatırım yapıyor sürekli kapasite artışı var.
Yani pazar ve müşteri bulursa şirket elindeki parayı anz ye verip de yatırımı kesmiyor benim gördüğüm. Borç veya elindeki parayla birşekilde yapıyor.
Nakitin şirkette kalmasının, yatırım yapılmayacaksa bana bir faydası yok gibi. Temettü mü alirim tatile giderim yada başka bir ihtiyacımı karşılayabilirim.
Dağıtmasa hisse fiyatı yükselirdi dediniz ama bu sefer de elimdeki lotu satmam gerekirki fayda sağlayalım?
Sizce parayı bize temettü vermesi yerine şirket kasasında durması bize ne gibi avantajlar sağlayabilir?
Benim gördüğüm tek olumsuzluk vestele verilen avans paralar. Bu konuda açıkça ky nin hakkı yeniyor. Derseniz ki vestel vesbe nin yüzde 85 sahibi.
Biz de de kalan yüzde 15 var. Bize de avans versin o zaman.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri