Dip notlar 6 daki deðiþiklik sebebi ile geçen yýl ayný dönem 41 milyon olan pazarlama giderleri bu yýl 296 milyona yükselmiþ benim anladýðým.Ýyi olmamýþ bizim için gibi anladým ben.
Bu deðiþiklik bizim aleyhimize olmuþ gibi doðru mudur Sn ortaklar.
Dip notlar 6 daki deðiþiklik sebebi ile geçen yýl ayný dönem 41 milyon olan pazarlama giderleri bu yýl 296 milyona yükselmiþ benim anladýðým.Ýyi olmamýþ bizim için gibi anladým ben.
Bu deðiþiklik bizim aleyhimize olmuþ gibi doðru mudur Sn ortaklar.
Hocam anlayabilmek için soruyorum biraz açabilirmisiniz.
Biz geçen sene pazarlama gideri 41 milyon hadi bu sene %100 artsaydý 80 milyon ödeyecekken 296 ödemiþiz.extra kabaca 200 milyon fazla ödemiþiz.Ýþler geçen seneki gibi gitse 750 kar getirecekken 572 getirmiþiz gibi bir görünüm var.Biz bu deðiþiklikten nasýl bir kazanç saðlayabiliriz saygýdeðer hocam
Benim kavradýðým Vestel bizim ürünleri satarak kendine kar komisyon vs alýyordu artýk Vesbe kendi satacaðýna göre bu komisyon vs olmaz diye düþündüm sadece hocam , üstadlar yorumlarsa seviniriz?
Vestel eloktronik ana þirket, vestel ticaret a þ ise vestel elektronikin bir istiraki. Vestel diye yorum yaparken kafa karistirici olmasin. Vesbenin vestel elektronik ile ticari iliskisi gecmiste de yok simdide yok, kredi niteliginde borc olacak iliskileri oluyor. Önce bunu bir kenara yazalým.
Eski modelde vesbe üretip vestel ticarete marjla veriyordu ve iþ bitiyordu.
Yeni modelde Yurt ici satýþlarýný vestel ticaret ile eskiden olduðu gibi satýlmasýna devam ediliyor
Ihracat ise vestel ticaret ile yapýlmayacak. Dipnotraki diger grup sirketleri kullanilacak. Mal nihai müþteriye satilincaya kadar kadar vesbenin sorumluluðu devam. Burada düzen bozuluyor, basit yapýydý þimdi karmasiklasti. Etkilerini göreceðiz.
Daha önceki paylaþýmýlarmda iliþkili taraf satýþ yöntemlerinden bahsetmiþtim. Iþte tam bu noktada deðiþiklikler oldu. Maliyet etkilerini artik vesbe de hissedebilir. Daha deðiþken, daha sürprizlere acik bilançolar görmeye baþlayabiliriz. Bir-kac çeyrek geçmeden olumlu mu olumsuz mu anlamak zor olur.
SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Zorlu holding dün yine Vestl satmýþ. 5 milyon adet, 25 liradan.
Perukluyu hiç sevmediðim için, "Arçelik sürekli geri alým yaparken, sen neden satýyorsun amca" diyorum.
Yer Ýmleri