Satýþ adetlerinde yükselme varken kapasite kullaným oranýnýn düþmesini, stoklardan satýþ yapmýþtýr þeklinde açýklayabilir miyiz. ?
Satýþ adetlerinde yükselme varken kapasite kullaným oranýnýn düþmesini, stoklardan satýþ yapmýþtýr þeklinde açýklayabilir miyiz. ?
Son çeyrek sonuçlarýný beðenmedim, bu yeni model dedikleri þey ile þirketi kur farký yedirerek, brüt satýþ karýný törpüleyerek zarara uðratýyorlar. 30 milyon hisse satýþý yapýldýðýnda pozisyonumu ciddi azaltmýþtým, kalanlarý düþük maiyetle bir süre taþýmayý düþünüyordum ama bu sonuçlardan sonra gerek duymuyorum. Tamamen kapatýp çýkýyorum. Belki yanýlýyorum, bu çeyreðe özel bir durum da olabilir ama yine de kafada kýrk tilki dönerken beklenti taþýmak mantýklý gelmiyor. Kalan arkadaþlara bol kazançlar diliyorum.
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Borsanýn doðasý..Kötü veri iyi fiyat döngüsü.Genelde tüy dikme noktasýnda cereyan eder.Þahsi görüþüm YTD.
Net yorumunuz Ýçin teþekkürler sn doxa, Bu kur farkýnýn sebebi nedir bir fikriniz var mý?
Bir de bu nakliye daðýtým depolama kaleminin esas yüklenicisi Vestel midir? Buradan Vestel’e bir transfer söz konusu olabilir mi?
Bu 2 kalem haricinde aslýnda bilançoda sýkýntý yok, satýþlar, brüt kar, çalýþan sayýsý vs artmýþ. Kapasite artýþý Ýçin harcamalar bir noktaya gelmiþ. Yakýn zamanda kapasite artýþý haberleri peyderpey gelmeye baþlar diye düþünüyorum.
Bu kötü bilançoyu fiyatlamýþ olmasý gerekir, endeks fezaya çýkýnca kuruþ kazandýrmadý zaten.
Kar kardýr demiþti bir üstat.Zarar yok en azýndan.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
Ben olsam patronun yerinde hazýr bilancoyu beðenmeyen herkes satýyorken biraz daha aþaðý çekip yukarý surerdim .Bu benim kendi içsel düþüncem patron ne yapar bilmem ytd.Ýzleyelim bakalým neler yapacak .
Syn Doxa'nýn dediklerini önemsemenizi tavsiye ederim. Analizleri oldukça derinlemesine. Benim bir beklentim var ama tuzum kuru. Maliyetim sýfýr. Maliyet unsuru da olmayýnca beklerim fark etmez diyorum. Yýllardýr Vestel Vesbe'yi kullandi. Temettüsünü de kredibilitesini de. Bu yeni bir þey deðil. Artik %7 halka açýklýkta deðiliz ve %20'ye yakýnýz. Bu sebeple temettü musluklarýný kýsacaklardýr dedik. Ben geçen çeyrekte pay azaltip Vestl almýþtým. Ordan gelen karý da Vesbe'nin üzerine yavaþ yavaþ ekleyeceðim. Keza bugün ekledim bir miktar. Tamamlanan kapasite yatýrýmý -ki fabrika kuruldu, üretim yok- sönümlenen Rusya Ukrayna savaþý ile birlikte Vestel Beyaz ciddi ciroya ulaþacaktýr diye umuyorum. Tersi de olabilir. Dediðim gibi benim maliyetim yok. Hesabýnýzý kendiniz yapýn. Herkese göre deðil Vesbe yatýrýmý.
Görüþlerime verdiðiniz deðer için teþekkür ederim. Aynen dediginiz gibi, herkesin pozisyonu farklý, doðal olarak kararlarý da farklý. Ben de düþük maliyetle bekleyebilirdim ama tercih ermedim. Sonuçta azýnlýk ortagiz ve adi hisse senedi alýyoruz, herhangi bir bagliligimiz olmamalý, þirketi biz yönetmiyoruz. Kendime bir sözüm var, ne görüyorsan odur, arkasýnda birþey arama. Ama nihayetinde spekülasyon yapýyoruz ve herkes haklý çýkabilir. Buradaki arkadaþlarýn kazançlarýnýn bol olmasýný cani gönülden isterim.
SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri