Þöyle bir þey var bazen bý hissenin dibe yaklaþtýðýný gelen ciddi alýmlarla görürsün. Bir çok hissede olduðu bunda da hopp nereye satýyorsunuz diyip ciddi alým yapan alýcý yok.
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Res Tantum Valet Quantum Vendi Potest
"Temettü çöptür, yavaþ gider, büyüme hissesi alýn" yorumu her gün geliyor.
Ýyi bir temettü hissesi, yavaþ gözükür; ama 3-5 yýl vadede diðer yatýrýmlarý geçer. Bu sabýr ve sakinliðe sahip çok az kiþi var.
Þu þirket, çöp mü fýrsat mý yorum sizin:
VESBE 16 milyar ₺, Net faaliyet karý 2.4 milyar ₺, yeni bulaþýk fabrikasý bu sene bitiyor
Farklý hikayeler (bedelsiz, enerji, yatýrým...) ile bazý hisseler hýzla yükselebilir. Elbette bunu baþýnda yakalarsanýz bu þirketlere de ortak olun; ama yüksek getirinin riski de yüksektir. Yanlýþ yerde alýrsanýz senelerce beklersiniz.
Yurt dýþý satýþlar gayet iyi. Euro Usd paritesi Vesbe adýna poziztif, kara katký sunuyor. Adet bazlý üretim artýþý net bir þekilde artýyor. Pazarlama giderleri tek seferlik mi? Baz etksiyle mi oldu onu gelecek ay GK toplantýsýnda sorarýz inþallah.
Ben detayli analizi vakit bulunca burada yapacaðým. Vesbe uzun vade þirketi. Bu yil da düþük verimlilikte kar payi daðýtacaktýr.
Baska hisselerde olsak daha iyi performans olurdu. Bunu öðrenmiþ olduk. Ben arada buraya da yazdim. Ara ara Vesbeden tamamen cikmadan aldim sattim diger hisselerden. Geçen seneki temettuyu komple harcadim. Yine de lot sayýmý uzerine tek kuruþ eklemeden %10 arttýrdým. Güzel bi trade oldu. Yinede borsada herþey mümkün. Daha iyisi kesinlikle olabilirmiþ. Ama geçmiþe bakýp üzülmemek geleceðe dönüp plan yapmak lazim. Ben Vesbe içsel deðerinin 1.5 usd olduðunu düþünüyorum. Hisselerimi koruyacaðim. Temel ve basit ürünler üretiyoruz. Avrupa ve yakinda belki Abdye satacaðiz. Kapasite artýþý boþa yapýlmadý. Vesbe her yil büyüyecek. Fiyat 50 cent olmamalý.
Sikinti hissede degil ki patronda,yukarida saydiklarinizin hic onemi yok patron faktoru olsugu surece
Yer Ýmleri