Çeyreklik 1 Milyar üstü karlar. Zamaný geldi dostlar.
Üçüncü çeyreði iyi gelenlerden.
Esen kalýn
Þimdi projeksiyonu þöyle çizmek lazým. Biraz ihtimaller konuþalým.
Vesbe ortalama 8-10 fk arasýnda gidip gelen bir þirkettir. Bu tarihsel veri. Yýllardýr böyle. En az 5 fk ile lot aldýðým da oldu. 15 fk gördüðümde oldu. Þimdi fk yine ortalamasýna geldi. 8-10 fk bizim baz noktamýz olsun.
Burdan hareketle 4. çeyreði tahmin edelim. Yýl sonu dolar kuru beklentisi MB'ye göre 30 TL'nin hafif üstü. Ben de böyle bekliyorum. Þu an 28 TL dolar. Yani %10 gitse yaklaþýk beklenti dahilinde gider. Bu bilançoyu bozmaz. Yani yine 2 Milyar kar olasý. Bu birinci olasýlýk.
Hiç dolar artmasa herþey yerinde saysa Vesbe'nin karý bu satýþlarla bence 1.5 milyar olur. Yani kambiyo karý olmadan zaten sermaye kadar kazanýyoruz. Bu da ikinci olasýlýk.
Sermayesi kadar yýllýk kar eden bir firma ortalama 10 fk ile 10 TL eder. Bu genel bir görüþtür. Ortalama konsensus. Bilançodan ve borsadan anlayan herkes bunu bilir.
Yani bir çeyrekte sermayesini kazanan þirket 4 çeyrekte 10X4'den 40 TL eder.
Kaldý ki Vesbe her çeyrek bundan sonra 2,0 ile 2,5 lira arasý kar elde edecek. Konjenktür üzün süre böyle gidecek. En azýndan 3 çeyrek daha böyleyiz. Böyle giderse 8 milyar ile 10 milyar arasýnda kümülatif kar görme olasýlýðýmýz da hiç azýmsanacak seviyede.
10 Milyarý sermayeye bölersek yaklaþýk 6.25 TL hisse baþý kar elde eder. Bu da 10 fk ile 62 TL hisse deðerine götürür bizleri.
Agrasif yada tutumlu ne olursa olsun. Þirket 1 yýllýk periyot içinde 40-60 TL hisse performansýný þimdiden iþaret ediyor.
Bu ön görü ne durumlarda geçersiz olur. Yani riskler ne?
1. Bölgesel bir savaþýn ortasýnda kalýnmasý. Ukrayna ve Filistin riskleri
2. Enflasyonu düþürmek için harcamalarýn býçak gibi kesilmesi
3. Avrupada derin resesyon
Bu yukarýda saydýklarým veya gelecekte baþýmýza gelebilecek herhangibir kötü senaryo -ki ne demiþti Demirel: Türkiye için 24 saat çok uzun bir zaman dilimi- bizi 40-60 hedef fiyatýndan uzaklaþtýrýr.
Hiç bir aracý kurum hedef fiyatý 25 liranýn üzerinde veremezken ben hodri meydan diyorum. Vesbenin hedef fiyatý benim gözümde 40 üstüdür.
Yatýrým tavsiyesi deðildir. Vesbe sevgisidir... Hissenize sahip çýkýn.
Sn kadraj cok guzel ozetlemissiniz, bilanco performansi fiyata neden yansimiyor olabilir sizce, birçok sirker afaki fiyatlarla fiyatlanirken vesbe ederine bile gelemiyor. Guzel bilanco sonrasinda bile guc bela arti kapattik.
SM-G990E cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bilançonun maþallahý var.
Benim kafamdaki sorular;
-Karlýlýk sürdürülebilir mi?
-Yüksek oranda temettü daðýtma politikasý devam eder mi? (HAO eskisi gibi % 97 civarý deðil artýk)
Yer Ýmleri