Asýl önemli olan Vestel seansý ne kapattýðý Vesbe için önemli olmamalý fakat piyasa tam tersini yapýyor bu saçma fiyatlamanin düzeleceðini düþünüyorum sonuçta Vesbe baðýmsýz bir hissedir ytd
Asýl önemli olan Vestel seansý ne kapattýðý Vesbe için önemli olmamalý fakat piyasa tam tersini yapýyor bu saçma fiyatlamanin düzeleceðini düþünüyorum sonuçta Vesbe baðýmsýz bir hissedir ytd
Düzelir hocam. Sadece çelik gibi sabýr lazým. Raporlar teker teker düþmeye baþladý. 30-40 aralýðýna hedef fiyat verilmeye baþlandý. Marjlar optimum. Beni rahatsiz eden tek þey enflasyon muhasebesi. Yatýrým iliþkileri de sorulara cevap vermiyor bir kaç haftadýr. Sessiz kalmalarýný sevmiyorum. Kötü süpriz yapýyorlar çünkü sessizlik sonrasýnda. Para kazanmak zor Vesbeden
Vesbe yatay piyasada düþüþ yaþamasa iyiydi fakat düþüþ yaþadý saðlýk olsun.
Ayrýca Türk traktörde son çeyrek iyi kar açýkladý sonuç düþüþ yaþamaya devam etti.
XU100 yatay kapanýþ zaten fazla düþüþ olacaðýný yüksek enflasyonda zannetmiyorum anca borsa böyle zorla yatay kapanýþ yada hafif düþüþ yaþar görüntüsü var bol þanslar.ytd.
Her sene bilanço öncesi beklentimi paylaþýrým. Bu sene de DÝÝB verilerine dayanarak satýþlarý tahminen hesapladým. Size aktarmak isterim.
2023 yýlý içinde toplam dahilde izin belgesi ihracat rakamlarý dolar bazlý:
ocak $ 44.069.000,00
þubat $ 291.891.923,00
mart $ 156.346.488,00
nisan $ 218.425.314,00
mayýs $ 14.974.579,00
haziran $ 135.306.775,00
temmuz $ 122.550.909,00
aðustos $ 116.059.136,00
eylül $ 82.373.572,00
ekim ------
kasým $ 155.384.760,00
aralýk ------
toplam $ 1.337.382.456,00
* bazý aylar tahmini ihracat açýklanmamýþ. Bu doðaldýr, bir ay topluca açýklayýp bir sonraki ay açýklamayabilir.
* Dahilde Ýþleme Ýzin Belgesi, firmanýn KDV'den avantaj saðlamak için Ticaret Bakanlýðýna bildirdiði tahmini ihracat verileridir. Tüm ihracat içinden bir paydýr. Ýhracatýn tamamýný göstermez.
Ýhracat dýþýnda yurt içi satýþlar da iþin içine katýlacaktýr. Ýhracat oraný yaklaþýk %70'tir. Bunlarý gözeterek toplam hasýlatý þöyle buldum.
I. Benim tahminim 1.950 milyar dolar.
II. Yapay zeka hesaplamasýna göre 2.100 milyar dolar
net kar marjýnýn yaklaþýk olarak %8 olacaðýný tahmin ediyorum. Son 5 yýl içinde sadece 1 kez %8 altýna düþtük. O yüzden ulaþýlabilir olduðunu düþünüyorum. Belki geçebilir de.
Buna göre karýn yaklaþýk 4,712 milyar TL tutarýnda oluþmasý olasý. Bu durumda HBK 3 TL olur. Þirketin hisseleri de 30 TL hedefe doðru ilerler.
Tabi enflasyon muhasebesinden feci bir kroþe yiyebiliriz. Çok süprizli bi þey. O yüzden kardan ziyade satýþlara odaklanmak lazým.
Son düzenleme : KADRAJ; 28-02-2024 saat: 01:46.
I. 2021 yýlýnda þirket kapasitesini %52 arttýýracaðýný bunun için de 160 milyon Euro yatýrým yapacaðýný duyurmuþtu.
II. Geçen günlerde yapýlan bir KAP açýklamasýnda bu yatýrýmýn 2 fazdan oluþtuðu açýklandý.
III. Bu fazlarýn ikincisinin ileri bir tarihte yapýlacaðý, pazarýn jeopolitik ve ekonomik riskler taþýdýðý söylendi.
IV. Birinci faz için 139 milyon Euro harcandýðý (Beklenti 160 Milyon Euro'ydu) vergi teþviki alýndýðý söylendi.
V. Birinci faz ile beraber 2024 ikinci çeyrekte kapasite kullanýmý 2021 Ocak ayýna kýyasla %29 artmýþ olacak.
hepsini bir arada deðerlendirin arkadaþlar. Bunlarý yazýyorum ki tarihe not düþsün. Yorum sizin.
Ben bilanço sonrasýna kadar kafa iznine çýkýyorum. Gelsin sonra deðerlendiririz.
YTD
Vesbe hissesi trade hissesi böyle olmaz hissede bekleyen boþa beklemiþ oluyor çok düþüþ yaþadý ucuz hisse fakat ucuz hissenin de vardýr bir illeti niye ucuz sorulmasý gerekir 3 masayla 4 sandalye kurulan enerji hisselerinin uzaya yolculuk yaptýðý yerde gerçekten yazýk bir durum Vesbe durumu.
Yer Ýmleri