Sene baþýndan beri vesbe taþýyorum, ne ötv indirimi ne bilanço týk demedi, beyaz eþya üreticileri derneðinin ilk aylýk verileri de pek iç açýcý deðil, iç piyasa satýþlarý iyi ancak ihracat ancak %1 civarý artabilmiþ, malum vesbe %75 ihracata çalýþýyor, ancak yeni bir ýþýk doðdu gibi. Ben bu %5 hisse satýþýndan çok ümitliyim, böyle ucuz bir þirketin 10 milyona yakýn hissesini borsadan toplayarak almanýz zor bu likidite ile, her halukarda blok olarak da satsa borsadan da satsa fiyat þimdikinden çok yukarýlarda olacak, tahminim 19-20 gibi bir fiyat gerçekçi olacaktýr. Zaten arçelikle kýyaslayarak basit bir matematikle ben 19 fiyat buluyorum, þöyleki arçelik cirosunun 1.2 katýndan iþlem görüyor, vesbe ise 0.78. Vesbe pd/ciro 1.2 olsa hisse baþý en az 19 TL oluyor.
Kaðýdýn son üç günlük hareketlerinde ise sanki orta vade bir trend oluþturma çabasý var hacimle yukarý zorluyor ama net bir zýplama yok, usd bazlý bu hafta ve önümüzdeki hafta 3.55$ üzerinde kalma çabasý baþarýlý olursa ilk etapta 4.72$ görmesini bekliyorum.
Çok acý çektirdin vesbe borsa %50'den fazla yaptý þu iskontoyu kapatmalýsýn artýk !!!
Ek 6358
Yer Ýmleri