Ne kadar bela bir hisseymiþ, kaybedilen bir dava filan mý var acaba, ciddi satýþ baskýsý var
Ne kadar bela bir hisseymiþ, kaybedilen bir dava filan mý var acaba, ciddi satýþ baskýsý var
Yer altý maden iþletmelerine verilen destek ödemesinde deðiþiklik
Yer Altý Maden Ýþletmelerinde Meydana Gelen Maliyet Artýþlarýnýn Karþýlanmasý Amacýyla Destek Verilmesine Ýliþkin Karar'da deðiþikliðe gidildi.
Deðiþikliðe iliþkin Cumhurbaþkaný Kararý, Resmi Gazete'de yayýmlanarak 1 Ocak 2021 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüðe girdi.
Buna göre, iþletme ruhsat sahalarýnda iþletme güvenliði saðlanmýþ yeraltý ocaðýnda maden iþletme faaliyetleri devam ederken, ayný iþyeri numarasýyla mevcut ocaktan baðýmsýz yeni bir yeraltý kömür ocaðý hazýrlanmasý durumunda Maden ve Petrol Ýþleri Genel Müdürlüðünce uygun bulunan hazýrlýk termin süresi sonuna kadar destek ödemesi yapýlacak.
Ýþletme faaliyetlerinin durdurulmasý halinde iþletmelerde faaliyetlerin durdurulmasý ile müsaade edildiði tarihe kadar veya daimi nezaretçi atamasý olmadan çalýþýlmasýnýn tespit edilmesi halinde nezaretçi atamasý yapýlan tarihe kadar geçen sürede destek ödemesi yapýlmayacak.
Adli ve idari makamlarca iþletme faaliyetlerinin durdurulmasý söz konusu olmaksýzýn iþletmeden kaynaklý nedenlerden dolayý üretim yapýlmamasý durumunda ilgili dönem için destek ödemesi yapýlmayacak.
31 Aralýk tarihinden önce rödövans sözleþme süresinin bitmesi durumunda rödövans sözleþmesinin ilgili kurum tarafýndan uzatýlmasý þartýyla bu iþletmeler için bu tarihe kadar destek ödemesi yapýlacak.
Son düzenleme : dark; 12-06-2021 saat: 17:24.
Þirketimizin 17.06.2021 tarihli (bugün) yönetim kurulu toplantýsýnda,
Þirketimiz kar daðýtým politikamýz kapsamýnda, ekte sunulan kar daðýtým tablosuna uygun þekilde, þirketimiz çýkarýlmýþ sermayenin %2,00'i oranýnda toplam 1.400.000 TL (brüt) nakit kar payý daðýtýlmasý hususunun genel kurul onayýna sunulmasýna karar verilmiþtir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/942902
"2" yazý ile iki kuruþ temettü neden ödenir ki ? Kanunen mi acaba bilemedim.Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2. Çeyrek sonuçlarý hakkýnda yorumu olan var mý?
Verusa piyasa deðeri ile bu bilançolardaki deðerlerin kopuk olduðunu ve bu durumun adil olduðunu düþünüyorum. O nedenle kâr %100 artmýþ azalmýþ vs bana pek bir anlam ifade etmiyor. Maden sahalarý mera olarak kalacaksa bu fiyatlar çok çok yüksek kalýr. Ancak madenlerin iþletilmeye baþlanmasý ve vertu desteðiyle yýllar yýllar içinde bu fiyatlarý hak edecek bilançolarýn geleceðini düþünüyorum. Rezerv veya yatýrým haberleri ile on yýllarýn aniden bugüne gelmesi veya hissenin bir þekilde kelepir fiyata düþmesi durumlarýna karþý takipteyim. Sorunuzla alakasýz oldu ama özetle bilançoya göre deðil fiyata ve haberlere göre yatýrým/trade ediyorum.
Kiþisel görüþlerimdir. Ýþlem veya yatýrým tavsiyesi deðildir.
Özel Durum Açýklamasý (Genel)A+ A-
Özet Bilgi
Standard Boksit Ýþletmeleri A.Þ'ye Ait Adana Tufanbeyli Boksit Maden Sahasýnda Tespit Edilen Gümüþ Cevherine Ýliþkin Analiz Sonuçlarý Hakkýnda
Ýlgili Þirketler
[]
Ýlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açýklamasý (Genel)
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi?
Hayýr (No)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi?
Hayýr (No)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi
-
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý?
Hayýr (No)
Bildirim Ýçeriði
Açýklamalar
Bilindiði üzere Þirketimiz Verusa Holding A.Þ.'nin %100 oranýnda baðlý ortaklýðý olan Standard Boksit Ýþletmeleri A.Þ'nin sahip olduðu Adana Tufanbeyli Boksit maden sahasýnda 15.02.2021 tarihi itibariyle üretim aþamasýna geçilmiþtir.
Öte yandan boksit üretimine baþlanan söz konusu maden sahasýna iliþkin "Uluslararasý / Ulusal Standartlara (CRIRSCO; JORC, NI 43-101 UMREK) Uygun Maden Kaynak ve Rezerv Deðerleme" çalýþmalarý kapsamýnda yapýlan yeni sondajlar neticesinde temin edilen numunelerle ilgili bugün (23.08.2021) gelen analiz sonuçlarýna göre, söz konusu maden sahasýnda, -boksit cevherinin haricinde- tonda 20,86 – 71,24 gram aralýðýnda gümüþ cevheri bulunduðu tespit edilmiþtir.
Bahse konu analiz sonuçlarý, boksit cevherine yönelik kaynak ve rezerv deðerleme çalýþmalarý kapsamýnda yeni yapýlan sondajlar neticesinde elde edilen numunelere dayalýdýr. Söz konusu maden sahasýndaki - daha önce tespit edilen ve kamuya açýklanan boksit cevheri dýþýndaki- gümüþ rezerv miktarýnýn tespiti ile sahanýn gümüþ madeni açýsýndan da iþlenebilir ve ticarete konu edilebilir nitelikte olup olmadýðýnýn anlaþýlabilmesi amacýyla çok daha kapsamlý incelemelere ihtiyaç bulunmaktadýr. Bu kapsamda gerekli çalýþmalar þirketimiz tarafýndan ayrýca yapýlacaktýr.
Verusa Holding'e ait Adana'da bulunan bir boksit maden sahasýnda, yapýlan yeni sondaj çalýþmalarý sonrasý gelen analiz sonuçlarýna göre 'gümüþ' cevheri bulunduðu tespit edildi.
Verusa Holding, Adana'nýn Tufanbeyli ilçesinde bulunan ve geçtiðimiz Þubat ayýnda üretime baþlanan boksit maden sahasýnda 'gümüþ' cevheri tespit edildiðini Kamuoyu Aydýnlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.
Þirketten yapýlan bildirimde þu ifadelere yer verildi:
Bilindiði üzere Þirketimiz Verusa Holding A.Þ.'nin %100 oranýnda baðlý ortaklýðý olan Standard Boksit Ýþletmeleri A.Þ'nin sahip olduðu Adana Tufanbeyli Boksit maden sahasýnda 15.02.2021 tarihi itibariyle üretim aþamasýna geçilmiþtir.
Öte yandan boksit üretimine baþlanan söz konusu maden sahasýna iliþkin "Uluslararasý / Ulusal Standartlara (CRIRSCO; JORC, NI 43-101 UMREK) Uygun Maden Kaynak ve Rezerv Deðerleme" çalýþmalarý kapsamýnda yapýlan yeni sondajlar neticesinde temin edilen numunelerle ilgili bugün (23.08.2021) gelen analiz sonuçlarýna göre, söz konusu maden sahasýnda, -boksit cevherinin haricinde- tonda 20,86 – 71,24 gram aralýðýnda gümüþ cevheri bulunduðu tespit edilmiþtir.
Bahse konu analiz sonuçlarý, boksit cevherine yönelik kaynak ve rezerv deðerleme çalýþmalarý kapsamýnda yeni yapýlan sondajlar neticesinde elde edilen numunelere dayalýdýr. Söz konusu maden sahasýndaki - daha önce tespit edilen ve kamuya açýklanan boksit cevheri dýþýndaki- gümüþ rezerv miktarýnýn tespiti ile sahanýn gümüþ madeni açýsýndan da iþlenebilir ve ticarete konu edilebilir nitelikte olup olmadýðýnýn anlaþýlabilmesi amacýyla çok daha kapsamlý incelemelere ihtiyaç bulunmaktadýr. Bu kapsamda gerekli çalýþmalar þirketimiz tarafýndan ayrýca yapýlacaktýr.
https://www.borsagundem.com/haber/ve...-cikti/1595760
Yer Ýmleri