eger büyük düzeltme olurise en kötü gelecegi yer 9,24 ben buraya gelecegini zannetmiyorum. benim bekledigim dönüþ yeri 9,9 gerçi bende sadece 2 bin lot var ben hem kendimi hemde sizleri olasýlýklara yavaþ yavaþ alýþtýrayým.
Bir þirketin ilk kez temettü daðýtmasýný önemli bir iþaret sayarým. Zihniyet deðiþikliðine iþaret eder. Bu bakýmdan uzun vadeli pozisyon açmayý düþünüyorum. Kârlýlýk ve diðer rasyolar gayet iyi, nakit durumu çok saðlam. Grafik bütün bu geliþmeleri fiyatlamamýþ gibi duruyor. Kabataslak baktým, iþaretli olan yerde ciddi zarar yazan birileri var. Burayý illaki not etmiþlerdir. Kurt kýþý geçirir yediði ayazý unutmaz derler...YTD
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
Þirkette imtiyazlý pay yok, tamamý hamiline ve 31.12.2021 tarihindeki dipnotlara göre kaydileþme oraný % 65.34. Sonrasýnda ilave kaydileþme haberleri gelmiþ, an itibariyle 223.921.001 lot. Yeri gelmiþken, bu yönde gelen KAP haberleri "ortak satýþý" gibi algýlanýyor ama konu bu deðil. Eski tip hisseleri MKK'ya kaydettirmekten baþka bir þey deðil, ister satar ister satmaz kiþinin kendi bileceði iþ.
2020 Temmuz ayý baþýnda kaydileþmiþ miktar 188.690.220 lot imiþ. Bugünkü rakamdan çýkarýrsak bu süreçte toplam 35,210,781 lot kaydileþtirme yapýlmýþ. Bunun büyük bir kýsmý Halk Yatýrým ve Citi hesabýna gitmiþ. Ýlk 5 harici "diðer" kýsmýna gitseydi oradaki rakamýn 53,022,473 lot (35.210.781 + 17.811.692) olmasý gerekirdi ancak þu an "diðer" kýsmýnda 40.280.201 lot görüyoruz.
Bana göre yýllar önce (halka açýlmadan önce) dünyanýn parasýný verip ortak olmuþ biri, hele de bu rasyolarda; temettü vermeye baþlamýþ bir hisseyi bu fiyatlardan satmaz, satamaz...Bu konu fiyatlamada önemli bir baský unsuru olarak gözüküyor o nedenle yazdým.YTD
Son düzenleme : Hissedarxd; 23-04-2022 saat: 14:21. Sebep: Bold
Yer Ýmleri