Originally Posted by
acemi09
gi: 08.06.2022 tarihli özel durum açýklamamýz.
Ýlgide kayýtlý açýklamamýz ile; Þirket'in büyüme ve katma deðerli ürün gamýný geniþletme hedefleri doðrultusunda alýnan kararda; Türkiye'de üretimi olmayan ve ithalat yoluyla tedarik edilen katma deðeri yüksek kaðýt ve karton üretimi yatýrýmý kapsamýnda 250.000 ton kapasiteli Bristol Kartonu ile 140.000 ton kapasiteli baz ve dekor kaðýt üretim yatýrýmlarýnýn teknik ve operasyonel detaylarýnýn araþtýrýlmasý ve ilgili yatýrýmlar için Þirket'in Ýzmir Torbalý'da bulunan yaklaþýk 1.000.000 m² arazisinin deðerlendirilebilmesine yönelik ilgili kamu kurum ve kuruluþlarý nezdinde giriþimlerde bulunulmasý hususlarýnda, detaylý bir fizibilite hazýrlatýlmasý için, Þirket Yönetim Kurulu tarafýndan Genel Müdürlüðün yetkilendirildiði duyurulmuþtu.
Þirket Yönetim Kurulu tarafýndan konuya iliþkin olarak;
Ýzmir Ýli, Torbalý Ýlçesi, Gazi Mustafa Kemal mahallesi 250 ada 1 parsel, 251 ada 1,2,3 parsel ve 252 ada 1 parselde kayýtlý toplam 934.178,95 m² araziye Özel Endüstri Bölgesi statüsü verilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý'na yapýlacak müracaata iliþkin olarak, anýlan müracaat sonucunda belirtilen arazi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý'nca Özel Endüstri Bölgesi statüsü kararý verilmesi halinde, bu kararýn kabul ve onayýný izleyen 5 yýllýk süre içerisinde, en az 750.000.000 TL yatýrým yapýlacaðýnýn taahhüt edilmesine,
karar verilmiþtir.
Yer Ýmleri