Bu ynetim olduu srecei halt olmaz bu ynetimin gitmesi iin bi eyler yapmak lazm bunca yatrmcnn hakkm yemeye utanmyorlar ben Cumhurbakanl iletiim merkezine yazacam sizde yazn belki faydas olur memsa 0.2 den 2 ye nasl gitti
Bu ynetim olduu srecei halt olmaz bu ynetimin gitmesi iin bi eyler yapmak lazm bunca yatrmcnn hakkm yemeye utanmyorlar ben Cumhurbakanl iletiim merkezine yazacam sizde yazn belki faydas olur memsa 0.2 den 2 ye nasl gitti
Bera Holding Ynetim Kurulu Bakan Ali Rza Alaboyun, holdingle ilgili baz gazetelerde “AKP kendi yeil sermayesini yaratmaya devam ediyor: Tanda zel yaplama izni” balkl haberlerin gerei yanstmadn syledi.
Bera Holding Ynetim Kurulu Bakan Ali Rza Alaboyun, holdingle ilgili baz gazetelerde “AKP kendi yeil sermayesini yaratmaya devam ediyor: Tanda zel yaplama izni” balkl haberlerin gerei yanstmadn syledi.
Alaboyun yapt aklamada unlar syledi: “Haberde bahsi geen arazi tek para olup ve 4 ayr parselden olumaktadr ve 1997 ylnda holdingimize bal Ta Turizm irketimizce satn alnmtr. Habere konu olan 9 parselden sadece 4 parsel irketimize ait olup dier parsellerin irketimizle bir ilgisi yoktur.
Arazimizin sit alan ve Turizm alan asndan gemii yledir; Turizm Bakanl 2006 ylnda Seferihisar ve evresinde turizm yatrmlarn tevik etmek iin arazimizin de aralarnda bulunduu geni bir blgeyi turizm alan ilan etmitir. Seferihisar Belediyesi de turizm alanlarnn imar planlarn yapmak zere Turizm Bakanlndan yetki almtr. Bunun zerine irketimiz imar plan almalar iin Seferihisar belediyesi ile grmeler gerekletirmitir. Seferihisar Belediyesi Turizm alan projelerini ieren 1/5000 ve 1/1000 lekli imar planlar iin resmi kurumlardan gerekli izinleri bizzat kendisi almtr. Belediye imar planlarn konunun muhatab olan zmir evre ve ehircilik l Mdrl ve Turizm Bakanlna gnderilmitir. Turizm Bakanl da aralarnda bizim projemizin de bulunduu imar planlarna uygunluk vermitir. Projemiz Turizm Bakanlnca uygun bulunmasna ramen irketimizin o gnlerde yaad skntlar nedeni ile projenin uygulamas askya alnmtr. Eer o gn projelerimizi yapabilmi olsa idik bugn bu tr haberlere konu olmayacakt. Projemizi gerekletirmemi olsak da bu gne kadar arazimiz iin verilmi olan turizm alan mktesep hakkmz korunmutur.
Bakanlklarn grev dalmlar ile ilgili yaplan son yasal dzenlemeler sonucunda sit alanlar belirleme grevi evre ve ehircilik Bakanl l Mdrl bnyesinde kurulmu olan bamsz komisyonlara verilmitir. Ayrca yeni yaplan dzenlemeler ile sit alan tanmlarnn da hem says artrlm hem de detaylandrlarak yeniden tanmlanmtr. Bu tanmlar kapsamda komisyonun hazrlad sit irdeleme raporunda aralarnda arazimiz de dhil, daha nceki ‘Birinci Derece Sit Alan’ olan ksmlarn ‘Nitelikli Doal Koruma Alanlar’ kategorisine, ‘kinci Derece Sit Alan’ olan ksmlarnda ‘Srdrlebilir Koruma ve Kontroll Kullanm Alanlar’ kategorisine soktuu grlmektedir. Komisyon raporundan bu kararlarn sadece bizim parseller iin deil bu blgede bulunan binlerce parsel iin uygulanm kararlar olduu gzlemlenmitir.
irketimiz asndan olaya baktmzda, gemite Turizm Bakanl tarafndan Turizm alan ilan edilen bizim arazimizin de iinde bulunduu geni blgenin, komisyon tarafndan Turizm alan olacak ekilde kinci Derece Sit Alanna karlk gelecek ekilde eski hali ile korunduu grlmektedir. Komisyonun blgenin gelimesini n gren kamu yararn dikkate ald ve Seferihisar blgesinde Turizmi gelitirmek iin eskiden Turizm Bakanln ilan ettii turizm alanlarnn byk oranda hak kaybna uramad grlmektedir. Daha nceki uygulamada bizim arazimiz dhil blgedeki ‘Birinci Derece Sit Alanlar’ olarak tanmlanan alanlar yeni uygulamada ‘Nitelikli Doal Koruma Alanlar’ kategorisine alnarak eskiden olduu gibi hi bir yaplanmaya izin verilmemektedir. Turizm Bakanlnca Turizm alan ilan edilen ve bizim arazimiz dhil blgedeki ‘kince Derece Sit Alan’ olan alanlar ‘Srdrlebilir Koruma ve Kontroll Kullanm Alanlar’ kategorisine alnarak eski mevcut halinin korunduu anlalmaktadr. Dolays ile Komisyon raporuyla irketimize verilmi zel bir imtiyaz sz konusu olmayp blgedeki genel uygulamann bu ynde olduu gzlenmektedir. Ayrca ‘Srdrlebilir Koruma ve Kontroll Kullanm Alanlarnda’ her trl imar almas evre ve ehircilik Bakanlnn yetkisindedir ve hi kimse kendi bana bir yaplama yapamaz.
Bera Holding, 2005 ylndaki TBMM aratrma komisyonu raporu sonucunda Borsaya almtr. Holding 5.000 alan ve 2.3 Milyar TL cirosu ile faaliyetlerini Turizm dhil birok sektrde baar ile srdrmektedir. 70.000 kurucu ortamzn yannda borsadan hisse senedi alan on birlerce ortamz bulunmaktadr. irket ortaklarmzn hi biri %1 den fazla hisseye sahip olmadndan hi kimse hkim hisseye sahip deildir. Haberde iddia edildii gibi Ynetim Kurulu Bakanmz Sayn Ali Rza Alaboyun irketin orta ve sahibi deildir. Sayn Alaboyun 2018 ylnda yaplan seimli genel kurul ile Ynetim kurlu bakanlna yeniden seilmitir.
Bera Holding hisselerinin tamam borsaya ak bir holding olup, sermayenin tabana yayld ve kk birikimlerin ekonomiye kazandrld, profesyonel yneticiler ile ynetilen kurumsal bir iletmedir. Bera Holding lkemizin ekonomisine ve istihdamna katk salamaya devam edecektir. Yasal olarak verilmi haklarmz koruma ve yerine getirme dnda hibir kamu kuruluundan imtiyazl bir talebimiz olmamtr ve olmayacaktr.”
KAP: BERA [ ] BERA HOLDNG A.. Maddi Duran Varlk Satm 20.05.2019 15:32
https://www.kap.org.tr/Bildirim/764814
Sat 5. ayn 20 sinde KAP a haber yaplm. 121 milyona satlm ve 100 milyonu pein kalan 21 milyonu taksite balanm.
Ayrca haberde deftere sat kar olarak 73 milyon yazlm.
3 aylk -18 milyon zaradan 6 aylk da +38 milyon kar a dnm.
Kaba bir hesap ile bu sattan 2. eyrek bilanosuna 73 milyon kar yazmasna ramen - 18 milyondan +38 milyona k fark +56 milyon olmu.
Yani 73 milyon kar olmasa 73-56 = 17 milyon zarar(kinci 3 aylk) daha eklenerek 6 aylk bilanoda -35 milyon zarar gelecekmi diye okuyorum ben.
Ayan Scak Tut, Ban Serin.
Kendine Bir Ura Bul, Dnme Derin Derin... Hz. Mevlana...
Tapatalk kullanarak iPhone araclyla gnderildi
Yazdklarm ve izdiklerim asla ve asla yatrm tavsiyesi deildir. Tamamen kendimi gelitirmek adna karalamalardr.
Yazdklarm ve izdiklerim asla ve asla yatrm tavsiyesi deildir. Tamamen kendimi gelitirmek adna karalamalardr.
Bera da sabahki ilem hacminin bir sebebi varm ...
arasra fiyat yukar atak yapar ona altk, ama hacim allm deil....
Ayan Scak Tut, Ban Serin.
Kendine Bir Ura Bul, Dnme Derin Derin... Hz. Mevlana...
Mal el deitirdi umarm hayrlara vesile olur gna geldi 6 aydr.
Yer mleri