Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 70/320 lklk ... 2060686970717280120170 ... SonSon
Arama sonucu : 2558 madde; 553 - 560 aras.

Konu: BERA - Bera Holding A..

1. Kad uzun sredir takip ediyorum. Geenlerde irketle ilgili Mecliste bekleyen kanun noldu diye web sitesini kartrrken yaynlanan tutanaklara rastladm. irketin ynetim kurul bakan unlar sylemi bana ilgin geldi, Bakan baya comu

""BERA HOLDNG YNETM KURULU BAKANI AL RIZA ALABOYUN – Sayn Bakan, deerli milletvekili arkadalarm; ncelikle hepinizi saygyla selamlyorum. Gemite burada, hep birlikte grev yaptmz bu Mecliste aradan belli bir sre de gemi olsa burada bulanmaktan ayrca mutluluk duyuyorum. Efendim, 2005 ylnda gemite yaanan skntlar nedeniyle 78 tane holding aratrma komisyonuna konu olmu. Bu 78 holdingden aa yukar 74’e yakn tabela holding olduu iin SPK gzetiminde, Meclisin verdii aratrma komisyonunun raporu dorultusunda 74’ tasfiye ediliyor. Fakat mali ykmllklerini, kanuni ykmllklerini yerine getiren, istihdama katk salayan, retim yapan 4 tane holdingin de borsaya almas konusunda SPK ve Meclise arda bulunuyor o zamanki aratrma komisyonu raporunda. O erevede de SPK bunlardan altyaps hazrlanm olan 3’n, o zamanki adyla Kombassan, ttifak ve Umpa borsaya ayor. Ortaklarn saylar 100 binleri geti ama kurucu ortaklar o zaman yle bir saydayd: Kombassann 72 bin civarnda kurucu orta vard, ttifakn 20 bin civarnda kurucu orta vard ve 5.500 civarnda da Umpan kurucu orta vard. Bunlardan Yimpan 120 binin zerinde kurucu orta olmasna ramen SPK gzetiminde faaliyetlerine borsa dnda devam etmeyi tercih etti. Dolaysyla biz borsa gzetiminde faaliyeti gsteren irketler olarak ortaklk statsnn tesis edilmesi gerekiyordu. Bu dorultuda, Trkiye Byk Millet Meclisi 20 12 ylnda SPK Kanunu’nun 13’nc maddesinde bir dzenleme yapt, eski hisse senetlerinin kaydiletirilmesi konusunda yedi yllk zorunlu bir sre getirdi. O yedi yllk zorunlu sre Anayasa Mahkemesi tarafndan iptal edilince kaydiletirmeler birden kesildi. Dolaysyla, paras borsada olan, borsada hisse senedi alm ok farkl kiiler ortak statsndeyken kaydiletirilmeyenlerin de ortak statsnde olmad elikili bir durum ortaya kt. Bu kaydiletirilmeyen arkadalarmzdan bazlar mahkemelere gid erek ortak olmadklarn iddia ederek davalar atlar. Balangta bu davalar tek tk davalard, holdingler bunlar stlendiler, davalar sonulananlara, Yargtay sreci bitenlere demelerini yaptlar. Fakat bu davalar emsal tekil etmeye balaynca son iki yldr yamur gibi dava gelmeye balad. Mesela, Kombassan balamnda veya Bera balamnda sylersem Sayn Bakanm, Bera balamnda 940 davann alt yl ierisinde demeleri yapld, 300 milyon lira civarnda deme yapld. Fakat geen sene 1.005 dava, bu sene de u ana kadar 1.245 dava ald ve binlerce dava da alma srecinde. yle bir duruma geldi ki artk bunu nakit olarak karlayabilme imkn yok ne Kombassann ne Umpan ne ksmen de ttifakn. Dolaysyla bunlar nakit karlanamayaca iin 5 bin kii bizde var, 4.650 kii ama aldmz hizmetle birlikte 5 bin kii Berada alyor, ttifakta 4 bine yakn kii alyor, Umpata da 800 kii alyor, bunlarn 1 milyar dolar civarnda da toplam cirolar var. Dolaysyla, byle bir firmann, Meclisin ve SPK’nin denetiminde de borsaya ald iin faaliyetlerinin devam etmesini istiyoruz. Buradaki temel skntmz u: Borsadaki yatrmclar bu belirsizlikten dolay bizim hisselerimize ynelmiyorlar. Hisselerimize veyahut da bilanolarmza bakanlar bize yatrm yapmak istiyor ama bakyorlar ki davalar var, bu davalarn ne olduunu izah ettiimiz zaman da borsada hissemiz deer kazanmad. Mesela, hissemizin Komisyonda grlecei duyulur duyulmaz, dn borsa yzde 1 civarnda deer kaybederken bizim hissemiz tavan yapt, bir beklenti var zellikle yabanc yatrmclar tarafndan. imdi, bir taraftan, alanlar ok tedirgin “Bu ortaklk stats netlemedii iin gelen davalar nedeniyle firmann faaliyetleri sona m erecek?” diye. Bir taraftan, 72 bin ortaktan 2-3 bini bu davalarla irketin tamamna sahip olacakken geriye kalacak 69 bin kii var, onlar da tedirgin “irket bizim elimizden tamamen mi gidiyor?” diye nk faaliyetlerine gveniyorlar. Durum byle. Bu yzden, ortaklk statsnn yeniden te sis edilmesi konusunda bizim de Yargtayda, deiik yerlerde yaptmz grmelerde kanunla zlebilecei ynnde bir gr belirtildi dolaysyla da bu erevede, SPK’nin gzetiminde bunlar hazrland. ok teekkr ediyorum, sa olun.

BERA HOLDNG YNETM KURULU BAKANI AL RIZA ALABOYUN – Efendim, elde ettiimiz krlar ortaklk davasndan gelen davalar iin dyoruz srekli, bir kr databilme imknmz olmad. Dn de bu yasa burada grlrken hakikaten ralli yapt sylediim gibi nk byk beklentileri var hem ortaklarmzn hem de bizlere nem veren… Ayrca, hangi alanlarda uratmz konusunda Kombassan dierlerinden birazck daha teknolojik alanda farkllayor, zellikle rulman konusunda. Romanya’da bizim rulman fabrikamz var, endstriyel rulman retiyoruz, yle bir rulman fabrikas Trkiye’de yok. Macaristan’da kolik rulman reten bir fabrikamz var, onlar yabanc sermaye olarak Trkiye’ye gelmike n Dzce’de de “ART” diye kresel bir rulman fabrikamz var Aye Hanm’n memleketinde. Divapan altnda MDF retimimiz var, kt, karton retimimiz var. Alternatif turizminde Bera Holding Oteli’miz var. 2018’i 2,2 milyar dolarla kapattk, bu sene de 2,6 milyar civarnda bir beklentimiz var. 340 milyon denmi sermayemiz var, krllmz 428 milyon brt krdr 2018 itibaryla. irketin faaliyetleri krl fakat biz bu davalardan kurtulabilirsek ortaklarmza temett de datacaz, bu davalar ortadan kalkarsa hisse senetlerimiz tavan yapacak Sayn Milletvekilim."

2.  Alnt Originally Posted by kalisto Yazy Oku
    KaŸıdı uzun süredir takip ediyorum. Geçenlerde Ÿirketle ilgili Mecliste bekleyen kanun noldu diye web sitesini karıŸtırırken yayınlanan tutanaklara rastladım. žirketin yönetim kurul baŸkanı Ÿunları söylemiŸ bana ilginç geldi, BaŸkan baya coŸmuŸ

""BERA HOLDİNG Y–NETİM KURULU BAžKANI ALİ RIZA ALABOYUN – Sayın BaŸkan, deŸerli milletvekili arkadaŸlarım; öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum. GeçmiŸte burada, hep birlikte görev yaptıŸımız bu Mecliste aradan belli bir süre de geçmiŸ olsa burada bulanmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. Efendim, 2005 yılında geçmiŸte yaŸanan sıkıntılar nedeniyle 78 tane holding araŸtırma komisyonuna konu olmuŸ. Bu 78 holdingden aŸaŸı yukarı 74’e yakını tabela holding olduŸu için SPK gözetiminde, Meclisin verdiŸi araŸtırma komisyonunun raporu doŸrultusunda 74’ü tasfiye ediliyor. Fakat mali yükümlülüklerini, kanuni yükümlülüklerini yerine getiren, istihdama katkı saŸlayan, üretim yapan 4 tane holdingin de borsaya açılması konusunda SPK ve Meclise çaŸrıda bulunuyor o zamanki araŸtırma komisyonu raporunda. O çerçevede de SPK bunlardan altyapısı hazırlanmıŸ olan 3’ünü, o zamanki adıyla Kombassanı, İttifakı ve UmpaŸı borsaya açıyor. Ortakların sayıları 100 binleri geçti ama kurucu ortakları o zaman Ÿöyle bir sayıdaydı: Kombassanın 72 bin civarında kurucu ortaŸı vardı, İttifakın 20 bin civarında kurucu ortaŸı vardı ve 5.500 civarında da UmpaŸın kurucu ortaŸı vardı. Bunlardan YimpaŸın 120 binin üzerinde kurucu ortaŸı olmasına raŸmen SPK gözetiminde faaliyetlerine borsa dıŸında devam etmeyi tercih etti. Dolayısıyla biz borsa gözetiminde faaliyeti gösteren Ÿirketler olarak ortaklık statüsünün tesis edilmesi gerekiyordu. Bu doŸrultuda, Türkiye Büyük Millet Meclisi 20 12 yılında SPK Kanunu’nun 13’üncü maddesinde bir düzenleme yaptı, eski hisse senetlerinin kaydileŸtirilmesi konusunda yedi yıllık zorunlu bir süre getirdi. O yedi yıllık zorunlu süre Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilince kaydileŸtirmeler birden kesildi. Dolayısıyla, parası borsada olan, borsada hisse senedi almıŸ çok farklı kiŸiler ortak statüsündeyken kaydileŸtirilmeyenlerin de ortak statüsünde olmadıŸı çeliŸkili bir durum ortaya çıktı. Bu kaydileŸtirilmeyen arkadaŸlarımızdan bazıları mahkemelere gid erek ortak olmadıklarını iddia ederek davalar açtılar. BaŸlangıçta bu davalar tek tük davalardı, holdingler bunları üstlendiler, davaları sonuçlananlara, Yargıtay süreci bitenlere ödemelerini yaptılar. Fakat bu davalar emsal teŸkil etmeye baŸlayınca son iki yıldır yaŸmur gibi dava gelmeye baŸladı. Mesela, Kombassan baŸlamında veya Bera baŸlamında söylersem Sayın BaŸkanım, Bera baŸlamında 940 davanın altı yıl içerisinde ödemeleri yapıldı, 300 milyon lira civarında ödeme yapıldı. Fakat geçen sene 1.005 dava, bu sene de Ÿu ana kadar 1.245 dava açıldı ve binlerce dava da açılma sürecinde. –yle bir duruma geldi ki artık bunu nakit olarak karŸılayabilme imkânı yok ne Kombassanın ne UmpaŸın ne kısmen de İttifakın. Dolayısıyla bunlar nakit karŸılanamayacaŸı için 5 bin kiŸi bizde var, 4.650 kiŸi ama aldıŸımız hizmetle birlikte 5 bin kiŸi Berada çalıŸıyor, İttifakta 4 bine yakın kiŸi çalıŸıyor, UmpaŸta da 800 kiŸi çalıŸıyor, bunların 1 milyar dolar civarında da toplam ciroları var. Dolayısıyla, böyle bir firmanın, Meclisin ve SPK’nin denetiminde de borsaya açıldıŸı için faaliyetlerinin devam etmesini istiyoruz. Buradaki temel sıkıntımız Ÿu: Borsadaki yatırımcılar bu belirsizlikten dolayı bizim hisselerimize yönelmiyorlar. Hisselerimize veyahut da bilançolarımıza bakanlar bize yatırım yapmak istiyor ama bakıyorlar ki davalar var, bu davaların ne olduŸunu izah ettiŸimiz zaman da borsada hissemiz deŸer kazanmadı. Mesela, hissemizin Komisyonda görüŸüleceŸi duyulur duyulmaz, dün borsa yüzde 1 civarında deŸer kaybederken bizim hissemiz tavan yaptı, bir beklenti var özellikle yabancı yatırımcılar tarafından. žimdi, bir taraftan, çalıŸanlar çok tedirgin “Bu ortaklık statüsü netleŸmediŸi için gelen davalar nedeniyle firmanın faaliyetleri sona mı erecek?” diye. Bir taraftan, 72 bin ortaktan 2-3 bini bu davalarla Ÿirketin tamamına sahip olacakken geriye kalacak 69 bin kiŸi var, onlar da tedirgin “žirket bizim elimizden tamamen mi gidiyor?” diye çünkü faaliyetlerine güveniyorlar. Durum böyle. Bu yüzden, ortaklık statüsünün yeniden te sis edilmesi konusunda bizim de Yargıtayda, deŸiŸik yerlerde yaptıŸımız görüŸmelerde kanunla çözülebileceŸi yönünde bir görüŸ belirtildi dolayısıyla da bu çerçevede, SPK’nin gözetiminde bunlar hazırlandı. ‡ok teŸekkür ediyorum, saŸ olun.

BERA HOLDİNG Y–NETİM KURULU BAžKANI ALİ RIZA ALABOYUN – Efendim, elde ettiŸimiz kârları ortaklık davasından gelen davalar için ödüyoruz sürekli, bir kâr daŸıtabilme imkânımız olmadı. Dün de bu yasa burada görüŸülürken hakikaten ralli yaptı söylediŸim gibi çünkü büyük beklentileri var hem ortaklarımızın hem de bizlere önem veren… Ayrıca, hangi alanlarda uŸraŸtıŸımız konusunda Kombassan diŸerlerinden birazcık daha teknolojik alanda farklılaŸıyor, özellikle rulman konusunda. Romanya’da bizim rulman fabrikamız var, endüstriyel rulman üretiyoruz, öyle bir rulman fabrikası Türkiye’de yok. Macaristan’da kolik rulman üreten bir fabrikamız var, onlar yabancı sermaye olarak Türkiye’ye gelmiŸke n Düzce’de de “ART” diye küresel bir rulman fabrikamız var AyŸe Hanım’ın memleketinde. Divapan altında MDF üretimimiz var, kâŸıt, karton üretimimiz var. Alternatif turizminde Bera Holding Oteli’miz var. 2018’i 2,2 milyar dolarla kapattık, bu sene de 2,6 milyar civarında bir beklentimiz var. 340 milyon ödenmiŸ sermayemiz var, kârlılıŸımız 428 milyon brüt kârdır 2018 itibarıyla. žirketin faaliyetleri kârlı fakat biz bu davalardan kurtulabilirsek ortaklarımıza temettü de daŸıtacaŸız, bu davalar ortadan kalkarsa hisse senetlerimiz tavan yapacak Sayın Milletvekilim."
    Bilgilendirme iin teekkrler

Tapatalk kullanarak iPhone araclyla gnderildi
    Yazdklarm ve izdiklerim asla ve asla yatrm tavsiyesi deildir. Tamamen kendimi gelitirmek adna karalamalardr.

3.  Alnt Originally Posted by kalisto Yazy Oku
    Kad uzun sredir takip ediyorum. Geenlerde irketle ilgili Mecliste bekleyen kanun noldu diye web sitesini kartrrken yaynlanan tutanaklara rastladm. irketin ynetim kurul bakan unlar sylemi bana ilgin geldi, Bakan baya comu

""BERA HOLDNG YNETM KURULU BAKANI AL RIZA ALABOYUN €“ Sayn Bakan, deerli milletvekili arkadalarm; ncelikle hepinizi saygyla selamlyorum. Gemite burada, hep birlikte grev yaptmz bu Mecliste aradan belli bir sre de gemi olsa burada bulanmaktan ayrca mutluluk duyuyorum. Efendim, 2005 ylnda gemite yaanan skntlar nedeniyle 78 tane holding aratrma komisyonuna konu olmu. Bu 78 holdingden aa yukar 74€™e yakn tabela holding olduu iin SPK gzetiminde, Meclisin verdii aratrma komisyonunun raporu dorultusunda 74€™ tasfiye ediliyor. Fakat mali ykmllklerini, kanuni ykmllklerini yerine getiren, istihdama katk salayan, retim yapan 4 tane holdingin de borsaya almas konusunda SPK ve Meclise arda bulunuyor o zamanki aratrma komisyonu raporunda. O erevede de SPK bunlardan altyaps hazrlanm olan 3€™n, o zamanki adyla Kombassan, ttifak ve Umpa borsaya ayor. Ortaklarn saylar 100 binleri geti ama kurucu ortaklar o zaman yle bir saydayd: Kombassann 72 bin civarnda kurucu orta vard, ttifakn 20 bin civarnda kurucu orta vard ve 5.500 civarnda da Umpan kurucu orta vard. Bunlardan Yimpan 120 binin zerinde kurucu orta olmasna ramen SPK gzetiminde faaliyetlerine borsa dnda devam etmeyi tercih etti. Dolaysyla biz borsa gzetiminde faaliyeti gsteren irketler olarak ortaklk statsnn tesis edilmesi gerekiyordu. Bu dorultuda, Trkiye Byk Millet Meclisi 20 12 ylnda SPK Kanunu€™nun 13€™nc maddesinde bir dzenleme yapt, eski hisse senetlerinin kaydiletirilmesi konusunda yedi yllk zorunlu bir sre getirdi. O yedi yllk zorunlu sre Anayasa Mahkemesi tarafndan iptal edilince kaydiletirmeler birden kesildi. Dolaysyla, paras borsada olan, borsada hisse senedi alm ok farkl kiiler ortak statsndeyken kaydiletirilmeyenlerin de ortak statsnde olmad elikili bir durum ortaya kt. Bu kaydiletirilmeyen arkadalarmzdan bazlar mahkemelere gid erek ortak olmadklarn iddia ederek davalar atlar. Balangta bu davalar tek tk davalard, holdingler bunlar stlendiler, davalar sonulananlara, Yargtay sreci bitenlere demelerini yaptlar. Fakat bu davalar emsal tekil etmeye balaynca son iki yldr yamur gibi dava gelmeye balad. Mesela, Kombassan balamnda veya Bera balamnda sylersem Sayn Bakanm, Bera balamnda 940 davann alt yl ierisinde demeleri yapld, 300 milyon lira civarnda deme yapld. Fakat geen sene 1.005 dava, bu sene de u ana kadar 1.245 dava ald ve binlerce dava da alma srecinde. yle bir duruma geldi ki artk bunu nakit olarak karlayabilme imkn yok ne Kombassann ne Umpan ne ksmen de ttifakn. Dolaysyla bunlar nakit karlanamayaca iin 5 bin kii bizde var, 4.650 kii ama aldmz hizmetle birlikte 5 bin kii Berada alyor, ttifakta 4 bine yakn kii alyor, Umpata da 800 kii alyor, bunlarn 1 milyar dolar civarnda da toplam cirolar var. Dolaysyla, byle bir firmann, Meclisin ve SPK€™nin denetiminde de borsaya ald iin faaliyetlerinin devam etmesini istiyoruz. Buradaki temel skntmz u: Borsadaki yatrmclar bu belirsizlikten dolay bizim hisselerimize ynelmiyorlar. Hisselerimize veyahut da bilanolarmza bakanlar bize yatrm yapmak istiyor ama bakyorlar ki davalar var, bu davalarn ne olduunu izah ettiimiz zaman da borsada hissemiz deer kazanmad. Mesela, hissemizin Komisyonda grlecei duyulur duyulmaz, dn borsa yzde 1 civarnda deer kaybederken bizim hissemiz tavan yapt, bir beklenti var zellikle yabanc yatrmclar tarafndan. imdi, bir taraftan, alanlar ok tedirgin €œBu ortaklk stats netlemedii iin gelen davalar nedeniyle firmann faaliyetleri sona m erecek?€ diye. Bir taraftan, 72 bin ortaktan 2-3 bini bu davalarla irketin tamamna sahip olacakken geriye kalacak 69 bin kii var, onlar da tedirgin €œirket bizim elimizden tamamen mi gidiyor?€ diye nk faaliyetlerine gveniyorlar. Durum byle. Bu yzden, ortaklk statsnn yeniden te sis edilmesi konusunda bizim de Yargtayda, deiik yerlerde yaptmz grmelerde kanunla zlebilecei ynnde bir gr belirtildi dolaysyla da bu erevede, SPK€™nin gzetiminde bunlar hazrland. ok teekkr ediyorum, sa olun.

BERA HOLDNG YNETM KURULU BAKANI AL RIZA ALABOYUN €“ Efendim, elde ettiimiz krlar ortaklk davasndan gelen davalar iin dyoruz srekli, bir kr databilme imknmz olmad. Dn de bu yasa burada grlrken hakikaten ralli yapt sylediim gibi nk byk beklentileri var hem ortaklarmzn hem de bizlere nem veren€ Ayrca, hangi alanlarda uratmz konusunda Kombassan dierlerinden birazck daha teknolojik alanda farkllayor, zellikle rulman konusunda. Romanya€™da bizim rulman fabrikamz var, endstriyel rulman retiyoruz, yle bir rulman fabrikas Trkiye€™de yok. Macaristan€™da kolik rulman reten bir fabrikamz var, onlar yabanc sermaye olarak Trkiye€™ye gelmike n Dzce€™de de €œART€ diye kresel bir rulman fabrikamz var Aye Hanm€™n memleketinde. Divapan altnda MDF retimimiz var, kt, karton retimimiz var. Alternatif turizminde Bera Holding Oteli€™miz var. 2018€™i 2,2 milyar dolarla kapattk, bu sene de 2,6 milyar civarnda bir beklentimiz var. 340 milyon denmi sermayemiz var, krllmz 428 milyon brt krdr 2018 itibaryla. irketin faaliyetleri krl fakat biz bu davalardan kurtulabilirsek ortaklarmza temett de datacaz, bu davalar ortadan kalkarsa hisse senetlerimiz tavan yapacak Sayn Milletvekilim."
    2020-21 sezonuna 7-8 st selam

4. Ayliklarda ilk direnc(yeil) krld.
    Haftay ustunde kapatabilirse defter hedef deeri .
    https://i.resimyukle.xyz/A241eG.png

Herkez berada.....

Meclis olay kad bambaka bir boyuta gtrr. Sayglarmla.
    Drt eit insan vardr: Bilmeyen ve bilmediini bilmeyen: O bir aptaldr uzak dur. Bilmeyen ve bilmediini bilen: O basit bir insandr. ret. Bilen ve bildiini bilmeyen: O uykudadr. Uyandr. Bilen ve bildiini bilen: O akil insandr. Takip et.

Tavan.............
    Drt eit insan vardr: Bilmeyen ve bilmediini bilmeyen: O bir aptaldr uzak dur. Bilmeyen ve bilmediini bilen: O basit bir insandr. ret. Bilen ve bildiini bilmeyen: O uykudadr. Uyandr. Bilen ve bildiini bilen: O akil insandr. Takip et.

Tavandan ktm kalanlara bol kazanlar dilerim. Sayglarmla.

Sayfa 70/320 lklk ... 2060686970717280120170 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •