alýcý kurumlar
satýcý kurumlar
ilk 5 kurum genel
![]()
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/640574
Faaliyet raporu Sayfa 3.
Þirketin Dönem Performansýna Ýliþkin Genel Bilgiler
2017 yýlý Ocak-Eylül döneminde satýþ geliri 2016 yýlý Ocak-Eylül dönemine göre %25
artarken, ayný dönemde brüt karda ise % 31 oranýnda artýþ gerçekleþmiþtir. 2017 yýlý
Ocak-Eylül döneminde satýþ geliri 443.977.865 TL olarak gerçekleþmiþtir
(30.09.2016: 356.475.531 TL). Þirketin 2017 yýlý Ocak-Eylül dönemi faaliyet
giderleri (pazarlama, genel yönetim giderleri) bir önceki yýlýn ayný dönemine göre
%24,46 artýþ göstermiþtir. 30 Eylül 2016 döneminde 9.344.777 TL olan esas faaliyet
karý bu yýl gerçekleþen % 145,5'lik artýþla 22.941.791 TL olarak gerçekleþmiþtir. 30
Eylül 2016 dönemini 5.519.422 TL zararla bitiren Þirketimiz bu yýl pozitif yönlü bir
artýþla dönemi 5.445.262 TL kar ile bitirmiþtir.
Yatýrým tavsiyesi deðil KAP'da yayýnlanan haberin paylaþýmýdýr.
Adam öldü tamam vurmayýn...
Brutay ve hissettim guzel analiz bravo.
ironi = inori
Sýrtlanlar diyarýnda yem olma dikkat et.
540 mln tl piyasa degerine 5.5 mln tl kar
Yorumsuz......
Ytd
Çok özür diliyorum, ben siz iddialý yorumlar yapýnca borsadan anlýyorsunuz zannederek size o kadar cevap niteliðinde yazdým. Bilmiyordum, kusura bakmayýn... Ama olsun, bilmemek ayýp deðil, öðrenmemek ayýp. hemen 1.ders ile baþlýyorum:
zor olmamasý için çok kolay ve anlaþýlýr bir örnek:
2016/12 bilanço dönemine baktýðýmýzda,
FENER
1 milyar TL'nin üzerinde piyasa deðeri
-553 milyon TL özkaynak
-148 milyon TL dönem zararý
???
Umarým anlatabildim...
Kazanmanýn anahtarý, stres altýndaki duruþunuzdur.
Burada kimse kimsenin capini bilgisini temel analiz kapasitesini borsa gecmisini vsvs bilmedigi icin,uzun uzun degerlemeler ve analiz yontemleri uzerine konusmayacagim.
Sozun ozu su:vakko umarim iyi bir ortaga iyi bir fiyata satilir.cunku 1tllerden bu beklentiyle bu fiyatlara gelmistir.
Yoksa isyer net kar olan 5.5 mln tlyi ister faaliyet kari olan 22 kusur mln tlyi kabul edin....
Denklem bugunku fiyati vermez.
Vakkonun adi (yabancilar buna goodwill der) ciddi kiymetlidir.dagitim agi,networku ciddi kiymetlidir.
Yoksa -10 mln ile +10 mln tl arasinda karlilik acisindan 540 mln tl piyasa degerli bir sirkette fark yoktur.
Kusuratlardan yuzeysel cikarimlara gerek yok.
Yatirim tavsiyesi degil,forumdaki yatirimcilari bilgilendirme cabasidir...
Bu arkadaþýn elinde þu anda Vakko hissesi ya yok ya da yeteri kadar yok o belli. Ama bir taraftan da yarýn þu hisse bir düþse de alsam diyor ve sureti haktan görünür gibi yaparak ama gerçekte daha çok negatif unsurlarý magnifiye ederek çaktýrmadan düþüþe oynuyor. Býrakalým o da propagandasýný yapsýn.
Burada kimse bu þirketin karlýlýðý çok muhteþem filan demiyor. Biz sadece geçmiþ yýla göre bu þirketin mali verilerinin objektif ve bariz bir þekilde iyileþtiðini ve þirketin artýk kar eder hale geldiðini ve iyi yolda olduðunu söylüyoruz.
Öte yandan, þirketin fiyatlanmasý pek de kolay olmayan deðerli bir markasý olduðunu merak etme biz senden çok daha iyi biliyor ve zaman zaman burada ifade ediyoruz.
Yatýrým tavsiyesi deðil sadece bir kiþisel kanaat ve tahmin açýklamasýdýr. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanýlmanýn adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduðu asla unutulmamalý ve herkes yatýrým kararýný kendi akýl ve muhakeme yeteneðine dayalý olarak vermelidir.
Yer Ýmleri