en son satýþ ve ortaklýkla alakalý 14 mayýsta bir haber var.patronun agzýndan.
Vakko, 60 milyon TL yatýrýp 25 yeni maðaza açacak
Lüks giyim kategorisinde faaliyet gösteren Vakko, yatýrýmlarýyla hýzlý büyümeye devam ediyor. Son iki yýlda yaklaþýk 100 milyon TL yatýrým yaparak verimli büyüme hedefini gerçekleþtiren Vakko, bu yýlda 60 milyon TL yatýrýp, 25 yeni maðaza açmayý hedefliyor. Son dört yýllýk dönemde (2014-2017) satýþlarýný yüzde 70 oranýnda artýran, faaliyet karýný yaklaþýk 4.7 katýna çýkartmayý baþaran Vakko, karýný 2017 yýlýnda 2.6 kat artýrdý. 2017 yýlý içinde 62 milyon TL tutarýnda yatýrým yapan þirket, 2017 yýlýnda açýlan yeni maðazalarýyla yaklaþýk 51 bin metrekareye ulaþtý.
Vakko, 2018 hedeflerini Vakko Yönetim Kurulu Baþkaný Cem Hakko ve Vakko CEO'su Jaklin Güner'in katýldýðý bir toplantýyla açýkladý.
Türkiye'de lüks giyim pazarý 8.2 büyüyecek
Güner, Vakko Grup tarafýndan AT Kearney Yönetim Danýþmanlýk AÞ'ye yaptýrýlan lüks segment araþtýrma sonuçlarýný toplantýda þöyle paylaþtý: "Global giyim pazarý 2016'da 1.3 trilyon dolara, global lüks giyim pazarý 161 milyar dolara ulaþtý. Türkiye giyim pazarý 29.3 milyar dolarken, Türkiye lüks giyim pazarý ise 3.2 milyar dolar oldu. 2016-2021 yýllarý arasýnda global giyim pazarýnýn yüzde 4.5, global lüks giyim pazarýnýn yüzde 4.4, Türkiye giyim pazarýnýn yüzde 5.1 ve Türkiye lüks giyim pazarýnýn yüzde 8.2 büyümesi öngörülüyor."
Doha'da maðaza açýlacak Londra'da çikolata satýlacak
Yeni maðazalar hakkýnda bilgi veren Güner, Katar Doha'da bin metrekarelik bir Vakko maðazasý konseptinin 2018 sonunda hayata geçirileceðini söyledi. Ayrýca Güner, yakýn zamanda Londra'da Vakko Chocolate'ýn Superfine, Extrafine, Praline, Gaufrette, Dragee, Turkish Delight çikolatalarýnýn satýþa sunulacaðýný kaydetti. "Lüks giyim dünyada 1, Türkiye'de 2, Vakko'da 4 birim hýzla büyüyor" diyen Güner: bu doðrultuda 2018 sonunda 21 Vakko, 48 Boutique Vakko, 14 Outlet Vakko, 26 Vakkorama, 40 W Collection, 38 Vakko Konsept Format ve Mono Brand Marka Butikler olacaðýný aktardý.
"Çoðunluðu bende olursa satýþ için iþbirliðine varým"
Son zamanlarda Vakko hakkýnda çýkkan satýþ haberlerine yönelik açýklamada bulunan Vakko Yönetim Kurulu Baþkaný Cem Hakko da henüz sonuçlanan bir durumun olmadýðýný söyledi. Hakko, þöyle devam etti: "Yurt dýþýna daha iyi açýlmak ve orada daha iyi hareket etmek için kapýmýz yerli- yabancý her markaya açýk. Çoðunluðu benim üstümde olmak üzere iþbirliðine her zaman varýz. Ama yüzde 100 satýþ olayýný hiç bir zaman düþünmedik. Gücümüze güç katacak, bizi daha da büyütecek ortaklýklar yaparýz."
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.
Yer Ýmleri