dukkan sahibi...manocu...hic bi zaman kendi sahipliginden fazla oranda sahiplendirmez musterilerine...ki sahipligini kaybetmesin...oyunun yonetimini kaybetmesin...diye...
dukkan sahibi...manocu...hic bi zaman kendi sahipliginden fazla oranda sahiplendirmez musterilerine...ki sahipligini kaybetmesin...oyunun yonetimini kaybetmesin...diye...
- Satýþ sürecine iliþkin olarak iþbirliði yapýlacak yatýrým kuruluþlarýnýn seçimi
alýþ iþyatýrým tarafýndan yapýlmadý mý? satýþý niçin iþyatýrým yapmýyor, bist de normal satýþ yapýlacaksa! bu bana blok satýþ için yabancý alýcý bulacak yatýrým kuruluþlarý ile anlaþma yapýlacaðýný düþündürüyor.
PISKOPAN'ýn diðer yazdýklarýnýn tamamýna katýlýyorum. BIST endeks ve moratoryuma katýlmýyorum.
BU YIL ÝÇÝN, BIST endeksin 69 a kadar inebileceðine inanmýyorum. 23 haziranda kim kazanýrsa kazansýn, eðer savaþ çýkmazsa BU YIL ÝÇÝN hazirandan sonra 90bin altýnda kalma ihtimali bile görmüyorum. chp kazanýrsa, biraz daha fazla yükselir. Uçacak kaçacak durumu tabiki beklemiyorum. Ekonomi ortada. Uçup kaçma olayý sadece IMF veya benzeri kurumla anlaþýlýrsa olur oda bolca borç alýndý diye. O para yine ekonomiyi kurtarmaz o ayrý mesele. abd bizi "seviyor" diye sevindirik oluruz.
BU YIL ÝÇÝN moratoryumuda imkansýz görüyorum. Ýleriki yýllarda akp devam ederse mutlaka moratoryum ihtimalide artacaktýr ama þu an bile moratoryum seviyesinde olmamýza raðmen. Millet sefalete soyulmaya alýþýk normal sanýyor, o sebeple moratoryum resmen ilan edilmez.
Mesela þu anki ekonomik durumumuz yunanistanda filan olsa, çoktan moratoryum ilan etmiþlerdi. Sýkýntýya halký katlanmaz. Doðu kültüründe katlanmak var maalesef.
Son düzenleme : alicemal; 04-06-2019 saat: 12:17.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Sayýn 0101 ,
Geçtiðimiz ay Tüsiad baþkanýnýn bir konuþmasýnda ,Türkiye’nin ekonomik durumu üzerinden , hükümetin aldýðý/ uyguladýðý kararlarý eleþtirisi olmuþtu.Þirketlerinde moratoryum ilan etme durumu olabilir.
Moratoryum resti ise , Cumhurbaþkanýn bu konuþmaya cevabý , özetle ,þirketlerin bu hükümet zamanýnda edinilen zenginliklerinin incelenmesi þeklindeydi.
Aklýma takýlan bir soru acaba bu restin “altýn hisse” uygulamasýnýn kaldýrýlmasý þeklinde olabilir mi?
Moizin derdi vardýr, evinde dört dönüyordu. Esi rebeka "moiz ne derdin var, akþamdan beri evde bir o yana bir bu yana dört dönüyorsun?
Moiz, yarýn sabah komsu salomona odemem gereken borcum var, fakat odeyecek durumum yok.
Rebeka , bu mu idi derdin? der ve camý açar "salomooon, salomooon" diye baðýrýr. Salomon camini açýp kafasýný uzattýðinda da "moizin sana borcu vardý ya yarýn ödeyeceði. Parasý yok, onu ödeyemeyecek" der.
Sonra döner moize "simdi o düþünsün"....der.
Dýþ ticaretimiz dengeye giriyor. Ihracat mayýs ayýnda rekor kýrmýþ.
Suriye , dogu akdeniz, kuzey irak.... stres kaynaklarimiz.
Tezlerimiz yonunde cozulecekler mi?
sn piskopan, moratoryum kaçýnýlmaz gibi, eninde sonunda olacak. dolarýn düþmesinde merkezin dolar satýþý olduðu söyleniyor. merkezde döviz kýsýtlý olduðuna göre vatandaþýn dövizini mi satýyor? moratoryum sadece yabancýyý mý etkileyecek? biz vatandaþ olarak bundan en az hasarla kurtulmak için ne yapmalýyýz, hangi yatýrýmlarda bulunmalýyýz?
Yer Ýmleri