Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
sonuna kadar katýlýyorum..baþlýkta bazý yazýlarda gördüm, yok beyan etmeyenler varmýþ sorun onlarmýþ vs..
çok pardonda, ben maaþý alýrken devlet daha elime geçmeden þak diye keser, içtiðimiz suya kadar vergisini veriyoruz.. ben evi alýrken kredinin faizini bankaya domalýyorum, devlet alýrken o borçlar ödenirken çekilen sýkýntýlara ortak mý ki gelire ortak olma hakkýný kendini görüyor, ben kredimi ödeyemediðimde ya da geciktirdiðimde al oðlum bunla ödersin bu ay mý diyor!?...
ben þahsen kaçýranlara haram olsun deðil helal olsun diyorum ama ödediðim vergilerin bir kuruþunu bile devlete helal etmiyorum(damga vergisi ne ya!)
uzun lafýn özü.. tabana yaydýkça tabanýmýza yaslýyorlar. kimsede çýkýp aga bu nedir demiyor...
Üye olun, paylaþýn, sipariþinizi HAMÝDÝYE SU dan verin...ÝBB ye destek olalým !!!
https://hamidiye.istanbul/siparis/giris.php
bunlarýn çoðu ilkokul seviyesinde matematik bildikleri için hesap kitap týnlamazlar.
zengin olanlarýn çoðu son 20 senede palazlanan Ali Aðaoðlu vb çakma müteahhitler.
https://www.dailymotion.com/video/x5ghv38
evvelden kuþ kadar gücü olan inþaata girip önce köþeyi döndü. sonra daha da heveslendi büyüdü büyüdü büyüdü. borç aldý daha büyük projeler yaptýlar...
ama 2014 ten sonra düþüþ trendi baþladý. bunlara kol gibi girmeye baþladý...
özsermayesi yeterli olmayan ve kredi ile iþ yapanlarýn dötünde þemsiye açtýlar!!!
þimdi de global büyük ekonomik resesyon baþladý. 2 sene dünyada daralma devam eder.
Türkiye de bundan nasibini alacaktýr.
þimdi devlet vergi toplayamýyor. kayýtdýþý ekonomi ile baþ edilemiyor. en kolay yöntem birden fazla gayrýmenkulü olan sahiplerine ek vergiler getirmek.
merak etmeyin devlet kira gelirinizin %50 sini vergi olarak alana kadar yolunuz var!!!
Bu yeni yasayý bende iyi niyetli bulmuyorum. Eðer iyi niyetli olsaydý bunu ilk olarak zincir marketlere uygulamalarý gerekirdi. 1 marketi olandan x birim alýyorsan 2. marketten 2x alacaksýn. 1. cafesi olandan x alýyorsan 2 cafesi olandan 2 x alcaksýn. Bunu restorant giyim maðazasý vs vs çoðaltabiliriz. Böylece adalet saðlanýr.
Ama malesef sistem balinalara dokunmuyor yine orta gelir seviyesindeki insanlarýn gelirleine göz dikmiþ durumda. Þu 3 harfli zincir süpermarketlerin diðer dev süpermarketlerin orta gelir seviyesini yoketttiði ve tüm insanlýðý fakirleþtirdiði gerçeðini es geçiyorlar. Too big to fail yalanýyla para basýp kurtarýlan bail out edilen amerikan firmalar fordlar jp morganlar vs. Ama iþe sýkýþýnca yine orta direðe dayandýlar. Gerçi artýk orta direk kalmadý)
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir!!
https://www.youtube.com/watch?v=2AMmcOhaEHw
Konut Fiyatlarý Konut Kredisi ve Konut Yatýrýmý Eylül 2019
tarafsýza benziyor.
istanbul için 4785 tl m2 fiyatý dedi.
çok ya. 90 metrekare 421 bin civarý yapýyor.
püfff.
bir daire brüt 118 m2 diyelim ortak alan 17 m2. satýþ fiyatý 118*4785 mi olmalý? yoksa 135 m2 ile mi çarpýlmalý
Yer Ýmleri