Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Misal arsan var.Müteahite eskiden yüzde kaçla veriyordun.Yüzde otuz.Coþku döneminde ne oldu yüzde 50 en az baðdat caddesinde yüzde 80 lere kadar çýktý.Þimdi o grafik nasýl))) Yüzde otuza kadar düþmeli .O zaman eski hale dönüldü denebilir mesela.
Ülkemiz belkide acý ama gerçek, dünyaca,yatýrýmý inþaat sektörüne yaparken halihazýrda olaðanca hýzlada devam ederken, siyaset ve iktidar üstlerinin bu konuda varsa yoksa inþaat demelerini gözlemlerken, emlak iþi bizde örf ve adette bir numarayken, aç kalýrým ama evsiz olmaz diyen bir topluluk iken,arzý endamý bitmeyen bi sonsuzluksa bu sektör,sade ve normal bi vatandaþ olarak, iner çýkar ama bu sektör herzaman bir numaradaki yerini korur ve koruyacaktýr, þu hayatýmýn Allah bilirde 3 de 2 sini tamamladýðým bu ömürde hep bunu gördüm (ülkemizde erkek yaþam ömrünün ortalama 75 olduðunu öngördüm) sonuçta bu al sat iþi deðilki bi ömürlük bi iþ, bi kaç yüzyýlda yaþamayacaðýma göre
ilk evini alanlar hangi þartlarda ve ülke ekonomisi hangi pozisyonda olursa olsun hep % 100 kazanacaktýr, ikincisi, ikinci ev % 75, üçüncüsü % 50 diye gider, taþýnmaz herzaman kazandýrýr,sýcak paranýn kazandýrdýðý nerde görülmüþ. Halk dilinde bu iþin yorumu, sonucu budur. Dahada uzatmaya gerek varmý. Küçük emrahý bi araþtýrýn. 😉😃
Hangi ilin hangi semtinde satamamýþ merak ettim aslýnda ?Mi A3 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla düz mantýk basit mantýk 2000 yýlýndan beri emlak coþtu,akp dönemi emlaðý destekledi,dýþardan para aktý her þey ama her þey emlak lehineydi.2000 yýlýnda altýn alsaydým 2000 yýlýnda aldýðým evden (ki kriz vardý deprem sonrasý istanbulda dolar krizi sonrasý taban fiyatla aldýðým bir ev)yüzde 10 20 falan daha kardaydým.Bunca yýldýr alýnan kiralar fiyata dahil.Yani ayda bir küçük altýn alan teyzeyle ayný durumdaki bir olay emlak yatýrýmý.Ha bu en iyi zamanlardý,bundan sonrasý en az on yýl emlak asla altýný falan yakalayamaz
Yalnýz 2000 miydi 2001 miydi tam hatýrlýyamadým,þu meþhur anayasa kitapçýðý krizinden sonra almýþtým evi.
Yer Ýmleri