Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Kardeþim Gölbaþý'nda yeni yapýlmýþ bir siteden ev aldý 3,5 yýl önce. 400 bin tl para saydý. Kabaca 135 bin dolar ediyordu. 1 sene sonra evi satýlýða çýkardýlar, hala satýlýk. 400 bin veren çýksa hemen verecekler ama kimse vermiyor. Þu anki fiyatý 400 bin TL olsa dolar bazýnda 70 bin dolar eder ki hala veren çýkmadý bu da parasýný dolar bazýnda yarý yarýya eritti demektir. Semt hoþ deðil, insan ve eðitim kalitesini Çayyolu vs ile kýyaslamak abes olur. Gölbaþý prim potansiyeli de ortalamanýn gerisinde bir bölgedir. Geçmiþ yýllardaki deðerlenme oranýna bakýn. Bana göre (kendim için konusuyorum) orada bir eve 1,5 milyon TL gibi inanýlmaz bir para saymak intiharla eþdeðerdir. Ýnanýn abartmýyorum. Ankara nýn geliþen aksý eskisehir yolu yani batýya bakan yüzüdür.
Ve þunu da ekleyeyim, pazarlýk yaptýðýnýz satýcýnýn þu an korkudan uyuyamadýðýný söyleyebilirim. (Ya vazgeçerlerse!) Þu dönemde Gölbaþýnda 1,5 milyon TL ye ev satacak adamýn baþýna talih kuþu konmuþ demektir bu çünkü.
Arkadaþlar bugün MB faiz indirirse bankalara ne kadar süre sonra yansýr.
Bu oranlara göre en son kaça iner konutta bankalar?
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Yer Ýmleri