Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Bu tip ilanlarý kopyalayarak, ilan numaralarýný kaydederek ; Ayýplý mal satýþý gerekçesiyle ilanýn yayýnlandýðý yere þikayet ediniz. Þikayeti de kaydederek 3 gün içinde ilaný kaldýrmaz veya düzeltmezlerse bu kez en yakýn hakem heyeti baþkanlýðýna baþvurarak yanýltýldýðýnýzý, maddi ve manevi kayba uðradýðýnýzý ileri sürerek tazminat talebinde bulununuz. Þahsen 2 emlakçýdan 400 tl. almýþlýðým vardýr.
Dikkatli olmazsak aynýsý bizim de baþýmýza gelecek!
The reason Chinese corporations are in Africa is simple; to exploit the people and take their resources. It’s the same thing European colonists did during mercantile times, except worse. The Chinese corporations are trying to turn Africa into another Chinese continent. They are squeezing Africa for everything it is worth.
https://www.zerohedge.com/geopolitic...ities-all-over
%51 altý hisse senedi barýndýran tüm fonlarda %10 stopaj kardan kesintisi var. Yýl baðýmsýz. Kaç yýl tutarsan tut farketmez. Ýyi araþtýrýn derim.
Aksini söyleyen varsa referans bilginin baðlantýsýný paylaþsýn.
Ben TEB, KT, ve TFX üzerinden gümüþ hesabý açýp alýp satýyorum. Alýþ satýþ komisyonu %0.25 civarý. Fondan daha karlý komisyon oraný açýsýndan. Alýp sattýðýmda %0.50 civarý toplam komisyon ödüyorum. Stopajý yok.
B tipi fonda ise yýl baðýmsýz %10 stopaj var. Ayrýca GMSTR hisse olarak alýnýp satýlýrken aracý kuruma %0.2 hisse alýþ satýþ komisyonu ödüyorsunuz. Yani toplam ödediðiniz komisyon ve stopaj dahil oran %10.4 civarý bir kayba denk geliyor kar üzerinden.
%0.5 vs %10.4 ... hangisi az sizce?
Bu durumda gümüþ yatýrýmý için GMSTR hisse senedi almak akýlcý deðil.
Ben 5 senedir alýp satýyorum gümüþü. Size somut rakamlarla ispat etmek istedim.
Yine DKV : Sakýn ha , eline Kadastro müdürlüðünden yazý gelen mükellef 15 günü geçirmeden muhakkak ilgili birime itiraz dilekçesi vermeyi ihmal etmesin .Aksi takdirde taktir edilmiþ deðeri kabul etmiþ olur...Çünkü sadece ertelenecek diye bir þeyler söylendi ama bu konuda bir aksiyon olmadý .Þubat ayýnda baðlý olunana Vergi Dairesine DKV bildirimde bulunup ,tahakukun ardýndan þubat sonuna kadar ilk taksidi yatýrmak gerkiyor.
zaten kanun hazýrlarken rayiç bedlin spk onaylý gayrýmenkul deðerlendirme firmalarýnca hazýrlanan raporlara göre belirleneceði yazýyordu ,ancak sakýncalarý nedeniyle komisyonlarda bu kýsým kaldýrýldý.Ancak bu deðerler daha önce sanki kanun böyle geçecekmiþ gibi kadastro müdürlüklerince hazýrlýk yapýldýðý için hatalý bildirim yapýlmýþ olduðu kanaatindeyim.
Sn sadecegrafik ben 1 yýl sonrasý vergi yok diye biliyordum þimdi fonu aradým bana bilgi verecekler.Ama asýl GMSTR alma nedenim bu vergiden baðýmsýz, ben TEB den gümüþ hesabýndan gümüþ almam,çünkü bir kaos durumunda ortada bir gümüþ dolar veya altýn yok bankada.Banka size hiç ödeme yapmayabilir,kýbrýsta oldu biliyorsunuz.GMSTR de ise istanbul altýn rafinerisinden alýnýp takasbanka yollanýp saklanan fiziki gümüþler var.Bu gümüþlerin tapu senedi de bu fondan aldýðýmýz lotlar.Ha devletdir takasbanktaki gümüþlerimize de el koyabilir,ama bu elkoyma takasbank nezdinde saklanan tüm deðerler için olursa GMSTR için de olur.Malum tüm hissesenetleri takasbankta saklanýyor o zaman o hisse senetlerine de el koymak gerekir.Bizim borsanýn çoðu gavurlarda onu yapmak da hükümetin yapabileceði bir þey deðil.Ben takasbanký kiralýk kasa gibi gördüðümden GMSTR alýyorum.2020 de yaþanacak kaosta güvenlik çok önemli olacak millet dolarýn faizini býrakýp paralarýný bankadan çekiyor,fiziki altýn gümüþ stokluyor,altýn gümüþ hesabý açmak onlarýn sertifikalarýný almak falan bana çok güvenli gelmiyor.Ha bu ETF lerde sanalsa fiziki gümüþ falan takasbankta yoksa dolandýrýldýk demektir hem de devlet tarafýndan çok da þaþýrmam tabi)))))))Baþýmýza gelmedik iþler deðil.Yani uzun lafýn kýsasý ben fiziki gümüþ alýyorum derdiyle GMSTR alýyorum hele gümüþ uçsun da ben o yüzde on vergiye razýyým öderim,gümüþ hesabýndan gümüþ almam ben.
Yer Ýmleri