Originally Posted by
kxsr
türkiyedeki konut fiyatlarýný anlamanýz için 2 insan tipini anlamamýz ve kabul etmeniz gerekiyor.
1- muhafazakar, finansal okur yazarlýðý düþük olan insanlar (nüfusa oraný ben diyim %40 baþkasý desin %20), bu insanlar para harcamayý çok sevmez, bilmez, yaz tatili yoktur, varsa da köyüne gider yýllýk bilumum gýdasýný temin eder, fýndýðý, çayý, kayýsýsý varsa toplar cebine para koyarak gelir, bu insanlar kendilerini bildi bileli altýn ve konut alýr, ikisi yýllardýr yükseliyor, 10 sene önce altýn 50 tl ydi.
2- kara para, rüþvet, gizli zenginler. bu arkadaþlar konut alýyor, her gün selam verdiðiniz komþunuzun belki 10 dairesi vardýr, milyoner sayýlarý açýklandýðý gibi tapu kayýtlarýnda da atýyorum 10 dan fazla mülkü olan sayýsý açýklansa konu daha iyi anlaþýlacaktýr. istanbulda özellikle fikirtepe de dairelerin nasýl satýldýðýný çok iyi biliyorum. dairelerin yarýsý bana bu paraya daire ver ile satýlýyordu. almak istediði daireye gelmiyor cebindeki paraya göre daire alýyordu, bakýn burasý çokemelli. minibüscüsü, kumar oynatan cafecisi, annesinin üzerine daire alan rüþvetçi vekil müdürleri vs. vs.
demek ki bu emlakçý çetesi þimdi de izmire sarmýþ, izmirli arkadaþlar anlam veremiyor.
benýmde 15 dairem olsaydý onlarla mý uðraþacaktým, olacaktý bi emlakçým abi surayý alalým, burayý satalým, kiraya verelim, dinleyecektim onu belki izmirden bi dairede ben alacaktým.
Yer Ýmleri