Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?
- Oylayan
- 145. Bu anket için oy kullanamazsınız
-
Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
-
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
-
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
-
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
-
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
-
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
-

Originally Posted by
antalya899
Sizin mantiginiza gore borcu veren banka zarardami?
yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.ytd
teknik bir konu bu nedenle ben burada hatalı bilgi vermek istemem. Zira bende bilmiyorum.
Bankanın borç verebilmesi için birinin bankaya para vermesi veya bankanın bir kaynak temin etmesi gerekmez mi? En azından size verdiği borcu bir şekilde sabitleyip aradan karının alması gerekmez mi ?
Bankalar aslında riski yönetip, aracılık hizmeti vermek üstüne kurgulanan bir sistem değil midir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
-

Originally Posted by
frappe
Öğretmenler 5000 mı aliyor nette reaktif
15 yıllık olanlar o civarda alıyor +/- 200 TL fark edebilir, buna ilave olarak 700 TL ile 2000 TL arasında değişen ekders alınabiliyor. Yılda bir maaş tutarı kadarda sınav görevi alarak gelir elde edilebiliyor.
-

Originally Posted by
Egeli
teknik bir konu bu nedenle ben burada hatalı bilgi vermek istemem. Zira bende bilmiyorum.
Bankanın borç verebilmesi için birinin bankaya para vermesi veya bankanın bir kaynak temin etmesi gerekmez mi? En azından size verdiği borcu bir şekilde sabitleyip aradan karının alması gerekmez mi ?
Bankalar aslında riski yönetip, aracılık hizmeti vermek üstüne kurgulanan bir sistem değil midir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bankanın parası yok ki.Siz 100 lira istediniz mi o bunun 10 lirasını rezerv olarak bloke yatırır kalan 90 lira kağıt üstündedir öyle bir parası yoktur bankanın.Siz ilk 10 lirayı ödediniz mi onun riski kar anlamında biter.Batık kredi değilse artık sizin ödediğiniz her kuruş faiz banka için havadan paradır.O yüzden banka o işten her zaman kar eder faiz çok önemli değil.Ha elbette çok fazla batık kredi olursa iş değişir.Ama son zamanlarda o da anlamsızlaştı devlet tüm borçları yapılandır diyor hiç bir batık kredinin üstüne gitme diyor,kağıt üstünde con ahmetin devridaim makinası devam edip gidiyor şimdilik.
-
Yani mevduat kadar kredi verecek diye bir şart yok.
-

Originally Posted by
reaktif
15 yıllık olanlar o civarda alıyor +/- 200 TL fark edebilir, buna ilave olarak 700 TL ile 2000 TL arasında değişen ekders alınabiliyor. Yılda bir maaş tutarı kadarda sınav görevi alarak gelir elde edilebiliyor.
15 yıllık öğretmen iki çocuklu net maası 4400 tl dir.
çocuk yoksa 4150 tl.
men dakka dukka
-

Originally Posted by
antalya899
Sizin mantiginiza gore borcu veren banka zarardami?
yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.ytd
Bankalar mevduatlari max 1 yillik vade ile toplayip sonra konut kredisini 10 yillik veriyorlar
Aradaki maturity discrepancy i nasil hallediyorlar bende anlamadim
-
Hazine departmanları bunun için var. Bir şekilde riski minimize ediyorlar. 30 yıllık tahviller var.
-

Originally Posted by
varsayım
Hazine departmanları bunun için var. Bir şekilde riski minimize ediyorlar. 30 yıllık tahviller var.
30 yillik tahvil derken TL cinsinden yok diye biliyorum.
Konunun detaylarini merak ediyorum birisi aciklarsa sevinirim
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri