Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Haha bu iyiydi
Soruya gelirsek, il, bölge, muhit, cephe, oda sayýsý vs. Çok deðiþken var. Net cevap vermek zor.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýlandaki evi görünce þunu belirtme ihtiyacý hissettim.
Kapalý otýoparký (veya en azýndan herhangi bir otoparký) olan evlerin fiyatýnýn 80-90 bin liralýk kýsmýný otopark deðeri olarak düþünmeliyiz bence.
Kapalý otoparklarýn aylýðý 300 lira diye duymuþtum.
Demek ki 4 tane aracýnýzý park edebilmenin deðeri 1+1 küçük bir daire kadar.
Ýlandaki evin 15 bin lirasý pazarlýk payý olsa, 90 bini de otopraka sayalým, ev 360'a geliyor.
Normal bence.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Aralýk 2019 ile þubat 2020 arasýnda Ýzmir Bornova da dairemi 470 bin den satýþa çýkarmýþtým. Her gün en az 2-3 kiþi arayarak '' Arkadaþým dairene nakit 400 vereyim '' diyordu. En sonunda arayan birine '' paraný al gel, yarýn sabah tapuya gidelim '' dediðimde '' Para dolarda, kaporaný vereyim, dolar 7 lira olduðunda tapuyu alýrým, geri kalaný öderim '' dedi. Ana avrat küfürü yedi.
Sonra öðrendim ki, bu iþleri emlakçýlar ( sahibinden satanlara ) yaptýrýyormuþ. Býktýrarak, satýþ yetkisini onlara verecekmiþiz. Böylece biz sinirlenmemiþ olacakmýþýz ! Ýnatla vermedim emlakçýlara.
Þimdi ise ucuz kredi hikayesiyle dairelerine fahiþ zam yapanlarý her gün 2 kez deðiþik telefonlardan arayarak, ilandaki e-postasýna onlarca mesaj yazarak '' 500 bin yazdýðýnýz dairenizin ekspertiz deðeri olan veya belediye rayiç deðeri olan 410 bin tl. vereyim. Tapu masraflarýný herkes kendi ödesin . Kafanýza uyarsa mesaj atýnýz '' diyorum.
3 tane emlakçý 1 hatadýr 450 bin olan fiyatý bu sabah 425 e çekti. Sýfýr evler pek deðiþmiyor ama 10 yaþýndan büyüklere raðbet olmadýðý için piyasadan ümitlerini kestikçe fiyatlarý çekeceklerdir.
Sayin ressam, piyasada dönen maaþlarý ortalama tahmin ediyorsunuzdur.
Sýfir veya yaþli daireler satilmak isteniyorsa eger, mecburen odenebilecek seviyeye inmek zorundalar. Haa tok saticilar ile keriz bekleyenler inmez o ayrý.
GT-I9500 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
https://finans.mynet.com/haber/detay...ayacak/397165/
Bak sen þu emlakcýlarin yaptýgina.
Tamda para kazanacaklari zaman ev sahiplerine yapilirmi bu.
GT-I9500 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Hele 7/24 güvenlik, havuz, sauna, diafon vb. ývýr zývýr koyup lüks, ultra lüks, full, full+full vb.isimlerle satýþa koymuyorlar mý hayret ediyorum. Zaten 150+ metrekare olunca daireyi otomatikman lüks daire diye yazýyorlar. Giriþ katý daireyi satýlýða çýkarýp da apartman asansörlü diye yazan bile var. Ama asýl favori satýcýlarým havuz manzaralý diye özellik koyanlar. Hangi akýllý aile babasý veya annesi havuz manzaralý daire alýr aklým almýyor. Sapýðý var, ergeni var, ahlaksýzý var, millet malafatýyla eþinin, kýzýnýn icabýnda annenin ve misafirlerinin önünde yatýp pozisyon verecek, sen de gönül rahatlýðýyla o evde havuz manzaralý diye fazla para verip oturaraksýn. Ters iþler bunlar.
Yer Ýmleri