Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Þimdi ev sahipleri gelmis burda bizleri þu ortamda ev almaya ikna etmeyemi calisiyor) Ben kesin almam ona göre.
Önce yeni arkadaslara hoþgeldin diyelim.Hemen dalaþmak olmaz)
Ucuz kredi kullananlara fýrsatcý diyelenler olmuþ, olabilir görüþtür.
Ama bana gore firsatci kelimesi karsilamiyor bu durumu.Keza risk iceriyor. Enflasyon kazara %8 in altina düþerse hoooop odenen faizler girmeye baþlar ( fekat ben bu beceriksizlerin enflasyonu indirebilecegine ihtimal vermiyorum. Cünku konut fiyatlari enflasyona katki vermeye basladi. Muhtemelen bunu diger ürunler takip edecektir. Hep savunurum, ev 500bin ken domatesi 50 kuruþa vermezler) ...
Sonuc olarak dincilerin faiz haram, fonlar helal durumuna benziyor.
Peki konutlarin zamli satilmasi finansal risk iceriyormu. Hayir. Direk cebe giriyor.
Konuta zam yapanlarin riski yokmu peki.
Tabiki var. O evler zamli fiyatla elde kalabilir. Bana kalirsada bircok eski konut bu furyada elde kalacak.Belki yeni konutlar da satiþ cok olacak. Zamanla takip edicez.
Þimdi yeni arkadaslara da seslenelim.
Bu gidiþle bu konut fiyatlarý, Türkiye þartlarinda, sürdürülebilir bir inþaat ekonomisini desteklermi?
Sizce denge kuruldumu?
Enflasyon resmi verilere göre %11 lerde, gercekte ise herkes biliyorki durum daha vahim( itirazi olani dinlemek isterim).
Konut faizleri nerde %8-9 larda.
Evet gelelim bana göre can alýcý noktaya.
Maaþlar ne alemde biliyomusunuz ev satacak arkadaslar ? Maaþlar gercek enflasyonun yarisi kadar zam aldimi ? Kim alacak bu evleri?
Tr nin yüzde kaci bu evlere yetecek para kazaniyor?
Birileri demiþ ki, ev alabilecek olan alacak, alamayacak olan kiraya. Tamda öyle iste. Peki bu kafayla inþaat ekonomisi ne olacak. Ordaki istihdam ne olacak. Oradan beslenen bilmem kac tur yan kol nasil beslenecek?
Biraz uzun oldu ama en son sunu soyliyim.
Evlerinizi istediginiz fiyattan piyasa cikarmaniza en azindan benim bisey dedigim yok.Satarsin satamazsin o sizin sorununuz veya kar ýnýz artik.
Forumun basligi geregi biz dusuncelerimizi yaziyoruz.
Bana göre zamcilar firsatcisize göre krediciler
Yalniz sunu soyliyim, devlet bankalarinin yamuk adamlara verdigi tuketici kredileri icin hepimiz keriz durumunda olucaz orasi kesin))
GT-I9500 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Arkadaþlar finansal enstrumanlarda fýrsatçýlýk diye bir taným olamaz,kapitalist sistemde doðasý gereði herkes fýrsatçýdýr.Bu dolar alana vatan haini denmesi gibi bir þey.Çocukken monopol oynamadýnýz mý ,kurallar baþta konur ,oyunun kurallarýna uygun olarak zarlarý atmaya baþlarsýnýz,alýrsýnýz satarsýnýz,kar zarar hepsi normaldir,gerçek hayatta da böyle, yasal olduðu müddetçe her enstrumanda alým satým serbest ,doðru ve ahlakidir,sorun yok yani.Hatta maalesef bizim memlekette yasal olmayan iþler bile doðal sayýlýyor bak ona karþýyým iþte.Kuralý koyuyorsan uyulmalý,sistematik olarak çiðnenen kuralý deðiþtirmelisin.Evin fiyatý bir milyon sen tapuda 400 bin gösteriyorsun bu yanlýþ,ama o kadar çok yapýlan bir yanlýþ ki artýk doðru gibi bir þey olmuþ))))))
Beslenmesin, batsýn.Ordaki istihdam ne olacak. Oradan beslenen bilmem kac tur yan kol nasil beslenecek?
Nasýl sýfýrdan türedilerse, yine sýfýra doðru azalýp yok olsunlar.
Ýnþaat furyasýndan önce ne iþ yapýyorlarsa, yine o iþlere dönsünler.
Kýsa sürede topladýklarý yüklü parayla gidip adam gibi birer iþ kursunlar.
Daðý taþý kum gibi daire doldurdular, sektör krize girince alýcý kesimin fiyat beklentisini çok aþaðý çekmiþ oldular.
Alýcý ile satýcýnýn ortak bir noktada buluþamamasýnýn ana sebebi bunlar.
Arz fazlasý bu hapishane bozmasý konutlarda. Fakat piyasadaki algý bizim merkezdeki evlerimizi de etkiliyor.
![]()
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Aslýnda ben burdaki arkadaþlarý anlýyorum,kendi bakýþ açýlarýna göre bulunduklarý duruma göre adil olmayan þeye isyan ediyorlar.Ama bu adaletsizlik o enstrumanda iþlem yapanýn elindeki bir faktörden kaynaklanmýyor ki,adaletsizliði asýl kural koyucu olan devlet yapýyor.Misal dolar alýyoruz bizim dolarlarýmýzý bize satarak dolarý baskýlýyor,paranýn fiyatýný suni olarak düþürüyor zararýný hepimizin ödeyeceði görev zararlarýna neden olacak krediler verdiriyor bankalara ,ev fiyatlarý artýyor gibi.Buradaki asýl sorun devlet adil deðil.
O yüzden bu forumu takip eden genç arkadaþlara tavsiyem portföy oluþturacak kadar bir birikime ulaþýnca her enstrumandan biraz alýn.Arada ondan ona geçersiniz,hiçbirinin arkasýndan arttý mý kaçýrdým diye üzülmezsiniz,düþen enstrumandaysanýz da battým diye üzülmezsiniz.Ha oturacaðýn tek evi alýyorsan ,kirada oturmuyayým diyorsan hele ki iþin içine haným faktörü yuva faktörü giriyorsa artýk o noktada o ev yatýrým gözüyle bakýlacak bir þey deðil,o ihtiyaç oluyor tabi o zaman baþka.
Yani uzun lafýn kýsasý piyasaya kýzýlmaz ,inatlaþýlmaz))))))))Kaç gündür düþünüyorum bu hükümet bu dolarý 6.85 de tutamaz bu artar.Dolar alým varantý alsam para kazanýrmýyým.E alsam kazansam akýllý kaybetsem aptal mý olacaðým,devlete dolarý baskýladýðý için küfür mü edeceðim.Hayýr ,bir karar verdim bir pozisyona yatýrým yaptým kazandým veya kaybettim diyeceðim,bu bu kadar.Gerisi boþ laf ve zaman kaybý olur
))))"
Yer Ýmleri