Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Beðenene emlak endeksi kadar veya 15 yýl karþýlýðý kira bedeli kadar fiyat teklif ediyorum. Ýþlerine gelirse. Takip ettiðim evler içinde fiyatý ayný kalan en az 2 senedir bekleyen daireler var. Ben o süre içinde vadeli mevduat ile parayý katlarken onlar da bekledi. Kazanan kim kaybeden kim?
Ytd...
Arsaninda bir bedeli var.500k/6=83k yaklaþýk bugünkü deðerle daire baþý.
Yaklaþýk 100k da dairenin maliyeti ki geçer bu rakamý rahatlýkla.
Insaat sahibinin maddi gücüne de baðlý bu durumlar.Adam bazý kalem maliyetleri önceden satýn aldý ise maliyet düþünmüþtür.
Dikkatimi çeken çok önemli bir kaç nokta var.
1-Adam inþaata dolar 7,20 olmadan baþladý ama, 7,20 den sonra hýzlandýrdý.(dolarci olabilir)
2-Adam ahlak sýradan biri.Yolda görsen öyle bir inþaat yaptýðýna inanmazsýn.Þu an kirada oturuyormuþ.
3-Almancý emekli biri olabilir.
4-Köyde arazileri falan vardý, sattý variyetini buraya topladý.
Sorun Hukukla ilgili,ben ve birçok tanýdýðým 15 Temmuz gecesi Tapularýma ne olur diye pek düþünmedi, fakat likit varlýklarý için ölüp ölüp dirildiler,daha 2 ay öncesine kadar dövizler TL ye çevrilecek mevduatlara el koyulacak laflarý havada uçuþuyordu, insanlar gayrimenkule yönelmesinde ne yapsýn, nüfusun milyondan biri bile bu forumdakiler kadar finansal okur yazar deðil veya zamanlarý yok, gözlerine kestirdikleri gayrimenkulü bulunca alýp geçiyorlar, kira getirisi filan sonraki hesaplar.
Hem konut kredisi düþsün hemde evlerin fiyatlarý düþsün yada yerinde saysýn ayný anda olmuyor sanýrým.
yeni insaat maliyetleri zaten buyuk oranda arttý,
Konut fiyatlarýnýn düþmesini tek destekleyen , kredi faizi ve konut stoguydu .
Kredi faizi düþtü .Stok kaldý . Bu kredi oranlarý konut stogunun erimesini hýzlandýrýrmý bilmem ama kredi fazileri biraz daha asagý inerse 0,80-070 ler gibi , hýzlandýrmasý icin bir sebep olabilir.
Aylýk konut satýslarýný takip etmekte fayda var .
Yer Ýmleri