Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Þunu da ekleyeyim anasýna babasýna kardeþine satanlar cok ciddi bir oranda gerçekleþti. Arkadaþýna al ver yapanlarý filan hiç bilemiyoruz. SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu tarz isleri genelde insaatcilar yapti.Ucuzdan nakit yarattilar kendilerine.
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaþýyla evleri deðiþ tokuþ yapanlar çok var. Örneðin nosfecagrinýn yatýrým için almýþ olduðu kiradaki evini ben alýyorum nosfecagrida benim kiradaki evi alýyor. 10 yýl sonra tekrar ya eski sahibine ya da baþka birine satýlacak. Sonuçta iyi dostlar arasýnda böyle takaslar kesin olmuþtur...
Akrabalara satýþlarda ise bankalar onay vermiyor tabii soyadý ayný ise farklý ise bankanýn bunu fark etme olasýlýðý düþük gibi geliyor. Sonuçta bankada aktif rasyosundan kurtulmaya çalýþýyor.
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Sn. mrfatih,
Olmasý gereken yatýrým için bakýyorsak alternatif getirilere göre deðerlendirmek gerekiyor. Karþý taraf riskini aldýðýmýz bir yatýrýmda T.C. Hazinesinden daha yüksek ya da en azýndan benzer bir getiri elde etmemiz gerekiyor. 10 yýllýk faiz %8 civarý der isek yatýrým için 150 çarpan uygundur.
TL ile taþýnmaz hesabý yapýldýðýnda dolayý hep alanlar x fiyata alýp 3x'e sattým diyorlar. Halbuki sadece TL maaþ alýyoruz. Tabi kendi adýma konuþuyorum...
Sn. onurbey ve ressam,
Ben sizlere göre insaflýymýþým. Getiri artmadan etiket fiyatý nasýl artýyor diye soruyordum. Genel olarak gelen cevaplar ya dolar arttý, ya altýn ya da faizler düþtü þeklinde... Þimdi faizler yükseldi düþecek mi deyince dolar yükseldi için düþmüyor
Biz ilgileniyoruz ve bu çarpanlar böyle olduðu sürece sadece sözde ilgileniriz...
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Bizim bir akraba sýkýþtý. Baðkur emekli maaþý ve dükkaný vardý dükkan pandemiden dolayý 3 4 aydýr kira getirmiyor. Maaþýda düþük baya Nakit akýþý için evi satýp daha ucuz 2 ev alýp birini kiraya verecekti. 1300e koydu 1200e verecekti. Ayný kat kuzey cephe birisi 1200e satýnca. Benim ev güney cephe min 1300e inat etti. Ki 1200e de baya talip geldi ama satmadý
Paraya sýkýþtýðý için arabasýný sattý þimdilik.
Yer Ýmleri