Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Tamam da, borçlu olan için banka önce þu borcunu öde öyle gel dediðinde ne olacak.
Ben þimdi sýfýr konut için o ucuz konut kredisi talebinde bulunsam, banka bana o pc de görünen 9.600 TL. ihtiyaç kredisini kapat öyle gel diyor, kredit history puaným 1.960 olsa bile.
Borçluyu nasýl hallederler bilemem.
Borçsuzlar için kullanma talimatý var yukarda.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Vurgulanmak istenen 'sübvansyon'larýn nasýl suistimal edilebileceði , bu yüzden çok iyi tasarlanmasý gerektiðidir!
''Yabancý Kruvazyer gemileri TC limanýna uðradýðýnda yolcu listesini ibraz edip , yolcubaþý $30 teþvik alýp , yolcular birkaç saat þehirde dolaþtýktan sonra gemiler limandan ayrýlýp aldýklarý $30'ý Yunan adalarýna yanaþýnca $27 ücret ödüyorlarmýþ !
$30 teþvik olmasa hiç gelmiyeceklermiþ. ''
Ben Ayvalýk'ta rastladým bir gün o gelenlere.
Alýþ veriþ için geliyorlar.
Þimdi yolsuzluk bu bizim ulusun milli sporudur.
Yaparlar.
Ancak inancým o ki, bu teþvik olmasa da, ucuz alýþveriþ yapmak için geleceklerdir.
Öyle ki, hazýr mutfak alaný gördüm, adam sattý, sonraki seferde ustasýyla birlikte malý gönderdi.
Bize de akýl verdi,' abi mutfaðýn parasýný da, takmak için usta parasýný da peþin aldým, eðer almasam bu parayý asla ödemezlerdi ' dedi.
Bu yolsuzluk, sahtekarlýk maalesef bizde çok yaygýn.
40 dairelik sitede daireyi kapalý garaj var diye satýyor, ancak 10 araçlýk park yeri var, bir de kaba güç gösteren bir çakal var, 3 araçlýk yeri kendine kapatmýþ, her gün kavga gürültü.
Hukuk devletiyiz ya..![]()
Ben bunu Santorini'de yerleþik bir Türk turizimciden duydum .
Daha neler neler anlattý...
'siz turizm deðil , otelcilik oynuyorsunuz' diyor.
Gürcistan'dan çay bahçelerine çalýþmaya gelen , günde 4-5 kere giriþ çýkýþ yapýp , her giriþte viski sigara sokan adamlarýn her giriþi bile ''TURÝST'' statüsünde istatistiklere geçiyormuþ!
Avrupada'ki büyük seyahat acentelerinin Yunan Ege adalarýna düzenledikleri turlarda uçakla Bodrum'a gelip , 5 dakika bile kalmadan feribotlarla Yunan adalarýna geçip, dönüþte de ayný yolu kullanarak ülkelerine geri dönerken (2 giriþ)..... bu yolcular bizim istatistiklerde 'TURÝST' olarak gözüküyormuþ! Yýllýk 750bin kiþiden bahsetti. 750 x 2 giriþ = 1.5milyon turist istatistiklerde!
Bir de, uçaklara benzin sübvansyonu varmýþ ($5bin cývarý)...
Yer Ýmleri