Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Eli ayaðý düzgün bir ev alayým desem konut kredisi çekip aylýk gelirimin yüzde 40-45 ýný falan her ay krediye gömecegim
Bir de üstüne sürekli artan fatura bedelleri,vergiler, temel ihtiyaç malzemeleri olacak.
Hem yaþam standardim düþecek hem de sinir stres sahibi olacaðým.
Hem kendimden hem eþimden hem çocuktan kisacagim.
Bu haliyle ben ev alamam.
Ama büyük bir þehirde yaþayýp 2000 lira civarý kira ödeyen biri 3000-3500 hatta zorlayip 4000 lira taksitle falan ev alabilir hatta almalý diyorum.
Ev konusu herkesin kendi özelinde tartip bicmesi gereken bir konu.
Benim özelimde 600 lira kira veriyorum.
Ev almaya kalksam istediðim muhitte 2500 civarý kredi taksidi ödeyeceðim
Bana mantýklý gelmedi son raddede.
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Ben bir ornek verdim sadece , adam asgari uretle calýsýyorsa o kofteyi dýsarda yemez evde 20 tl ye mal eder hemde 4 kiþi yer ..yanýda patates kýzarmasý , biber kýzartmasýda yapar o ayrý konu .
Benim soylemek istedigim ev alýnýrmý alýnmazmý deðil . ben ev fiyatlarý dusmez daha burdan diyorum . alýnýr veya alýnmaz o tartýsýlýr . 15-20 sene borc odemektense kirada oturakta gayet guzel yasanýr.
Ve ben ekonomik durumu bizden daha geride ulkelerlede karsýlastýrýyorum . ozbekistan vs. bazý afrika ulkeleri.
2010 senesine gore asgari ucrete nazaran ev fiyatlarý yarý yarýya ucuz.
ama ev alým sartlarý ( krediler ) 2010 senesine gore asýrý berbat.
nakit parasý olan zaten sýký pazarlýka alabilir istedigi evi .. olmayan icin ise problem .
benim konustugun sey kredi ile ev almak deðil .. sadece ev fiyatlarý ..nakit uzerinden.
http://cezayirdeyasayanturkler.blogs...-kac-para.html
Dünyanýn 55. ekonomisi olan cezayirde ev fiyatlarý . Hani sudan ucuzdur diye dusunuyorsunuzdur belkide
listedeki metrekare fiyatý olarak verilen her 100 bin cezayir dinarý yaklasýk 850 dolara denk geliyor . ..kira carpanlarý 25 sene .
Yaþ genç sayýlmaz .
Zaten aileye yardým,askerlik sonra düðün borcu vs derken elde avucta bir þey kalmamisti
Þimdi yeni yeni birikim yapmaya baþladým.
Döviz , fiziki altýn ve bist seklinde birikim yapýyorum.
Bir noktada tamamen 5 tane temettü hissesine döneceðim de ne zaman?
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Kusura bakma. Ekonimiden anlamadigin cok belli.
Insanlar yatýrýmý tasarruflarýyla yaparlar.
Misal asgari ücret 200$ olabilir, ama senin giderin 150$ dýr, her ay 50$ arttýrýrsýn, bununla da ev araba vs vs alýrsýn taksitle krediyle senetle...
Olay þu; þu anda dolaylý yüksek vergilerden dolayý, hiperenflasyondan dolayý, maaþý 2020 TL alan veya sizin deyiminizle 330$ alan asgari ücretli her ay - eksi veriyor, yani cepten yiyor. Býrak tasarrufu, eski sermayesi varsa onu yiyor. Kredisini ödeyememiþ, temerrüde düþmüþ, anasýnýn bacýsýnýn karýsýnýn altýnlarýný satýp yemiþ.
Tasarruf yapamayan adama evler 10bin$ olsa bile pahalýdýr. Fiyat önemli deðildir. Kiþisel Yatýrým ancak NET + tasarrufla yapýlýr.
Ha dýþarýdan gelen yüksek gelirli parasý olan yabancýya turiste fiyatlar ucuz olabilir, ama senin vatandaþýn tasarruf edemediði için faizler düþse bile o evi o arabayý alamaz.
Bu bir tercihtir, fakat bu durum, sosyal bunalýma yol açar ve iktidar ilk seçimde tokatý yer.
Ankara ve Ýstanbul’u AQP nin kaybetmesi bu anlattýklarýmýn ilk etkisidir. Bana hiç sürpriz olmadý sonuçlar. Çünkü doðmaca oðlak pisliðinden belli olur atasözü geçerlidir.
Bu etki artarsa zaman içinde görürsünüz, iktidarýn oy oraný diplere iner. Ayrýca fuhuþ, zina, kaçak içki, kaçak sigara, rüþvet, organ ticareti vb kötü sosyolojik oluþumlar zirve yapar.
Ýstersen bunu eþofmanlý Þevket hoca gibi deðiþik misaller vererek tekrar tekrar anlatabilirim.
Yer Ýmleri