Originally Posted by
rxpu
Forumdaşlar şöyle bir sorum var:
Bir sanayi sitesinde kendime ait nispeten ufak bir imalathanede imalat yapıyorum ( 200m2 civarı).
İşler büyüdü. Aynı site içinde yan yana 2 dükkan satılık. (toplam 400m2) .
Ancak içinde poşet imalatı yapan bir imalatçı var kiracı olarak.
Dükkanlar site içinde benim dükkanın yakınında (60-70metre) olduğu için çok işe yarayacak gibi gözüküyor.
Soru: Dükkanları satın alsam içindeki imalatçıyı çıkarabilir miyim?. Mahkeme yoluna gidersem süreç ne kadar sürer?
Başkasına kiraya vermeyeceğim kendim kullanacağım taahhütüne rağmen süreç uzayabilir mi?
Yeni alınan ticari bir sanayi imalathanesinde satın alanın kendim kullanacağım çık deme hakkı var mı?
En kötü ve en uzun süreç (süre olarak) ne olabilir?
mafya olana mafya olacaksın...
sen dükkanı al istersen yarın çıkarırsın... satın aldıktan sonra kiracının senin ile herhangi bir sözleşmesi yok !
başımdan geçeni bu forumda anlattım. gittim elektirik ve suyunu kestim 2 günde çıktılar.
mahkeme ile uğraşcam deme ptt ile döner bu işler bir ihtar bile 1 ay eline geçme belgesi sürebilir süre bazında.
adam bir mahkemeye gelmezsse direk 5 6 ay öteye verilir diğer tarih. uzarda uzar. sanırım 5 kereye kadar mahkemeye katılmama hakkı var en sonunda bilirkişi tutar mahkeme.
ama dedim ya mafya vari takılıyorsa durum bu.
anlaşmak en faydalı uzlaşmak yani kiracı ile. yok mafya vari takılıyorsa kesersin elektirği. seninle kira sözleşmeside yok açtıramazda.
Anlam, hergün bizim kendi çabamızla kurduğumuz bir hayattır.
Yer İmleri