Originally Posted by
finans_mt
Maalesef çok doğru bir tespit.
"maaşlar artmadan kiralar nasıl artacak" denmiş, evet bunun için iki yol var; ya gelirinden artık daha büyük bir kısmını kiraya ayıracak yada daha alt sosyo ekonomik bir mahalleye taşınacaksın. senin yerine parası olanlar gececek.
yukarıda denmiş piyasa ile inatlaşmaya gerek yok, fiyatlar artıyor artacak bu gözüken bir durum. son 2 haftada iki tane evi görüp almak istedim ev sahipleri acaba ucuza mı veriyoruz diye ilanları geri çekip satmaktan vazgeçti, ki bu dairelerin güncel kira çarpanları 300-350 arasındaydı. ee sonuçta ne olacak bu kira carpanları gün gelecek 250 olacak şimdi kiracı olanlar ya gelecek zamları kabul edecek ya da çıkacaklar. bahsettiğim yerde oturmak için bekleyen bir sürü insan var.
Akıllar pazara çıkmış, herkes yine gitmiş kendi aklımı beğenip almış...burada ekonomi 101 anlatacak halimiz yok, kimseye zorla bir şey kabul ettirecek halimiz de yok. Çoğunluğun bu görüşleri beğenmemesi de normal.
Arz, talep nedir, nasıl oluşur...bunu pratik yapmak isteyen borsada biraz işlem yapsın...bugün BİM denen ucuzcu market BİST’in en değerli şirketi, turkcell, garanti bankası vs nal topluyor yanında,
Bu işler mantıkla olmuyor,,,arz talebin belli dinamikleri var...kamu otoritesinin tavrı önemli, psikoloji önemli, vsvs.İleride kim haklı kim haksız çıkar ortaya.
Not: işin içinde olan djoz gibi arkadaşlar bana haksızsın desin, kabul edeceğim yanlış olduğumu...illa ki veri okumak da şart değil, işin içinde olanlar da görüyor durumu.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri