Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Neyse güncel piyasadan bir de ben haber vereyim. Elimde uzun zamandýr satmaya çalýþtýðým Ýstanbul'da bir dairem var, 50 Bin Dolar düþmeme raðmen talep görmüyordu. Halbuki 3-4 sene önce þu fiyata çýksa 1 haftada giderdi. Þimdi biraz ilgi var, satabilirsem Kasým Aralýk sonuna kadar beklemeyi ve daha sonra Bodrum taraflarýnda bir ev almayý düþünüyorum.
Takip ettiðim evin fiyatý faiz indiriminden sonra 2000den 2700e zýpladý. Kýþýn 1700e kapatabileceðimi düþünüyorum, hayýrlýsý göreceðiz.
Ben de foruma Antalya 'dan konut hakkýnda bilgi vereyim eksik kalmayayým.Antalya da konut fiyatlarý TL bazýnda 2 yýlda %100 arttý. Ev almak neredeyse imkansýz hale geldi. Özellikle Konyaaltý bölgesinde vatandaþlýk ayaðýna 1 milyon altýnda ev kalmadý.Ha evler güzel mi güzel yaþanabilir mi yaþanabilir ama bu fiyatlarla konut almak çok zor. 2016 yýlýnda evimi satmak zorunda kalmýþtým 315 bin liraya. Bu yýl kredi falan yeniden evimi alayým dedim alabileceðim ev 750 bin.Nakit fazla baðlamadan oturacaðým evi almak mantýklý geliyor bana. Bu arada kiram 2 bin lira. Kirada Oturduðum evin deðeri 1 milyon üstü. Gelecek 10 yýllýk toplam kiram 400 bin civarý olacak.Faizlerle falan alacaðým evin bedeli 1 milyon olacak.Yani kendi evimde oturmanýn konforu bana 10 yýlda 600 bin liraya patlayacak. Kira da oturmaya devam etsem hem daha konforlu bir evde oturacaðým hem de daha az para ödeyeceðim ancak kendi evinin verdiði rahatlýk zor olacak. Sonuçta bu bir seçim. Ev fiyatlarý pahalý mý insanlar fýrsatçýlýk yapýyor mu evet yapýyor ama serbest piyasa sonuçta kimseyi yargýlamak hakkýmýz yok bence.Ancak Antalya özelinde insanlarýn akýlsýzca davrandýðýný düþünüyorum.Çünkü Antalya turizm þehri.Burda turizm yoksa hiçbirþey yok. Bu yýl Turizm maalesef yok.Sezon sonunda sýkýþan insanlar konut satmak zorunda kalacak. O zaman bu fiyatlar belli oranda düþecek.O nedenle ben olsam düþük kredi ortamýnda konutumu abartmadan satar kendimi garantiye alýrdým.
Y.T.D.
Yer Ýmleri