Sýra doðalgaz voyvadýsnda ....
Hükümet yüksek kazanca ve lüks konuta vergiyi artýrýyor
Vergi sisteminde köklü deðiþiklik yapmaya hazýrlanan hükümet çok kazanandan daha çok vergi almayý hedefliyor
27 Haziran 2019 Perþembe, 19:44Güncelleme: 27 Haziran 2019 Perþembe, 19:45
Hükümet bütçe performansýnda dengeyi saðlamak için düðmeye bastý. Vergi sisteminde köklü deðiþiklik yapmaya hazýrlanan hükümet çok kazanandan daha çok vergi almayý hedefliyor. Bu nedenle ultra lüks konuta ve yüksek gelirliye ek vergi geliyor.
Bloomberg HT'nin edindiði bilgiye göre, hazýrlanan düzenlemede, yýllýk geliri brüt 700 bin lira olan vatandaþa vergi artýþý getirilecek. Þu an gelir vergisinin en üst dilimi yüzde 35 seviyesinde bulunuyor. Bunun yüzde 39, 43 ve 45 olarak artýrýlacaðý öðrenildi.
Bir diðer düzenlemeyle de deðeri 10 milyon lira üzerinde olan konutlarýn vergi oranýnýn artýrýlmasý amaçlanýyor. Geçtiðimiz eylül ayýnda açýklanan ve 2019-2021 arasýný kapsayan yeni ekonomi programýnda yüksek gelirin daha adil vergilendirilmesinin amaçlandýðý kaydedilmiþti. Programda taþýnmaz deðerleme sistemi kurularak gayrimenkul envanterinin tamamlanacaðý açýklanmýþtý.
Ýçerisinde bu iki düzenlemenin de bulunduðu torba yasanýn yakýnda Meclis'e getirileceði* öðrenildi.
Hükümetin harekete geçmesine neden olan bütçe performansý yýl baþýndan bu yana olumsuz bir tablo çiziyor.* Bütçe açýðý geçen yýlýn ilk beþ ayýndaki 20.5 milyar lira seviyesinden bu yýl ayný dönemde yaklaþýk yüzde 225 artýþla 66.5 milyar liraya çýktý. Ýlk 5 ayda gelirler yüzde 15 giderler ise yüzde 28.4 arttý.
murat salar ünlü jo da hiçbir zaman olmadý ki.... anadolu grubunun finansla ilgili þirketlerinde uzun yýlllar üst düzey yönetici idi. sonra ayrýldý , ortaklarla aracý kurum aldýlar sonra fon yönetim þirketi kurdular sonra o kurduklarý fon yönetim þirketini italyan azimut aldý , murat salar da genel müdür ve yönetim kurulu üyesi oldu....
murat gülkan ise teeeeeeeeee 1996 dan beri borsa ile haþýr neþir yönetici olarak... on numara adamdýr.
Samuraylarýn pirinç tarlalarýndaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalýp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardýk. Hamza Sütbýyýk ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Münche ) - Mazardium EF87 ® madeni uzmaný
Yer Ýmleri