Geyiði çok uzattým, kusura bakmayýn. Buradaki herkesin maddi birikimin yaný sýra belli bir entelektüel birikime de sahip olduðunu düþündüðüm için daha ciddi meselelerle ilgili fikirlerinizi almak isterim.
Üç tane anaokulu ve ilkokul çaðýnda evladým var. Son zamanlarda eðitim üzerine çok okuma yaptým. Benim için þu hayattaki en önemli þey çocuklarýma iyi bir eðitim verebilmek ve tasarruf bilincini aþýlayabilmek.
Ýyi öðretmenlerin olduðu, iyi bir devlet okulunun anaokulu ve ilkokul için yeterli olduðu sonucuna vardýðýmdan, çocuklarýmýn üçünü de evimin karþýsýndaki devlet okuluna gönderiyorum.
Amacým ortaokuldan itibaren üçünü de özel okula gönderebilmek. Ýleriye dönük finansal planlarýmdan, yaþacaðým þehre kadar bütün seçimlerimi bu doðrultuda yapmaya çalýþýyorum.
Doðma büyüme Ýstanbullu olmama raðmen, þehrin keþmekeþi, pahalýlýðý, istediðim eðitim olanaklarýný saðlayamama kaygýsý gibi nedenlerden dolayý bilinçli bir tercihle mesleðimde çok tercih edilmeyen bir þehirde yaþamaya baþladým.
Amacým, dünyaya açýk, dil bilen, evrensel deðerlere, doðaya, çevreye, vatanýna, milletine saygýlý çocuklar yetiþtirebilmek.
Þu an büyüðü okul haricinde ingilizce ve satranç kursuna gidiyor. Ortanca sene boyunca halk oyunlarýna devam etti, satranca baþlayacak. Ufaklýkda bu sene kendine uygun aktivitelere katýlacak.
Sonuç itibariyle elimden geldiðince, çocuklarý da çok fazla sýkmadan onlarý düzgün bir þekilde hayata hazýrlamaya çalýþýyorum. Özellikle eðitim konusunu merkeze alarak bu konudaki deneyim, tavsiye ve yorumlarýnýzý paylaþýrsanýz çok sevinirim.
Venus_V4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Yer Ýmleri